Ruhun huzura ermesine açılan kapının, kişinin kendini bilmesi, iç dünyasını tanıması, kendini dinlemesi, bu dünyada niçin var olduğunu idrak edip açıklayabilmesiyle aralanabileceğini
Prof. Dr. Ekrem Demirli ile Klasik Düşünce Okulu’nun faaliyetlerini konuştuk. Demirli, “Yazı yazmak doğru okumanın anahtarıdır. Yazı yazabilirseniz veya okuma sürecinizi yazıyla sağla
Maraş'ta Suriyeliler tarafından işletilen işletmelerdeki Arapça yazılı tabela ve afişler, zabıta ekiplerince söktürüldü.
Suudi Arabistan Devlet Haber Ajansı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 11 şüphelinin ilk duruşmasının başladığını ve Suudi Arabistan Savcılığı’nın 5 şüpheli için idam cezası i
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cahit Zarifoğlu’nun kızı Ayşe Zarifoğlu ile telefonda görüştü. Görüşmeyle ilgili Akit’e bilgi veren Ayşe Zarifoğlu; “Bakan Bey telefonla arayara
Türkiye ile iş birliği yapmak istemeyen Suudi Arabistan'da, Cemal Kaşıkçı'nın katilleri hakkında görüşen duruşmada, 5 kişi için idam cezası istendi.
ABD'deki ara seçimlerde Temsilciler Meclisine giren Somali asıllı Müslüman siyasetçi Ilhan Omar, twitter hesabından duygu yüklü bir paylaşım yaptı.
Her kitap okundukça bir diğerini çağırır. Okunmayan kitapların yalnızlığını da siz hayal edin. Gündemlerin siyasa ve piyasa ile işgal edildiği bir ortamda bir seneye kaç kitap düşer?
Edebiyatımızın en yaygın türlerinden olan mesnevi, geleneksel dönemde romanın yerini tutmuştur. Âmil Çelebioğlu’nun Dergâh Yayınlarından "Türk Mesnevi Edebiyatı: İkinci Murad Devri"
Yalova Belediyesi, kentin ana arterlerine üzerinde 'Kedi Çıkabilir' yazan uyarı levhaları yerleştirdi.
Rusya’nın Çelyabinsk bölgesindeki Magnitogorsk kentinde gaz patlaması sonucunda çöken binada ölenlerin sayısı 19’a yükseldi.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin doğrudan Osmanlı Devleti'ni hedef alması özellikle Osmanlı Devleti'ni totaliter, baskıcı ve sömürgeci olarak göstermeye çalışan Suudi Arabistan ve BAE'nin b
Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) köprü geçişleriyle ilgili yeni bir d
Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Türk heyetinin önünde esip gürlüyordu.
Ekonomist Eğilmez, Türkiye ekonomisinin 2018 yılını nasıl geçirdiğine ve 2019 yılında neler yaşanabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.