Türk Dışişleri, Irak ve Türkiye savunma bakanları arasında sağlanacak mutabakata göre Başika'daki personel sayısında düzenleme yapılabileceğini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ''Omuzda füzeleyle boğaz geçişi normal, elçimizin çağrılmasını anlayamadık'' dedi.
Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
Suriyeli muhalifler, iç savaşı diplomatik yoldan çözebilmek için kurulacak müzakere masasında rejimin karşısına birleşerek oturmak için Riyad'da bir araya geldi. Ulusal Koalisyon başta o
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç "Geri çekilme yok. Ancak intikal durdu." dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Washington'un IŞİD'le ilgili karar tasarısı hazırladığını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus haber ajansı TASS'a verdiği röportajda merak edilen soruları yanıtladı.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi, "Türkiye'ye verdiğimiz süre bugün doluyor" mesajı gönderdi.
Rusya ve Güney Kıbrıs Cumhuriyeti dışişleri bakanlıkları, Güney Kıbrıs’ta askeri tesislerin kurulması konusunda görüşmeler gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin Musul’a asker göndermesine büyük tepki gösteren Irak, Rusya’nın IŞİD petrolünün ana güzergahının Türkiye olduğu yönündeki açıklamalarına da destek verdi. Irak Başba
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye’de büyük endişelere yol açan “Rusya Türkiye’ye buğday satışına yasak getirir mı?” konusunda son noktayı koydu. Dvorkoviç, “T
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "AB ile yaptığımız geri kabul anlaşması Suriyelileri kapsamıyor, can güvenliği nedeniyle ülkelerini terk eden insanları da kapsamıyor" dedi.
İstanbul Boğazı'ndan geçen bir Rus savaş gemisinin üzerindeki bir askerin elinde füzeyle görüntü vermesiyle ilgili, Rus Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus savaş gemisinin füzeli geçişi ile ilgili Rusya nezdinde gerekli girişimin yapıldığını açıkladı.
Kanal 24 yayınında açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, Barzani'nin 9 Aralık'ta Ankara'yı ziyaret edeceğini açıkladı.