Türkiye’de son 10 yılda üniversite mezunları yoksullaşırken okuryazar olmayanlar yoksulluktan kurtuldu. 10 yılda okuryazar olmayan yoksul sayısı 446 bin azalarak 1 milyon 523 bine inerken ü
"Müslüman Zihni" devreye girmeden, bu zihnin yeniden kuruluşuna dair sahih niyet ve azimli çalışkanlık gösterilmeden hapsolduğumuz medeniyet krizini, çöküşü engelleyemeyeceğimiz açık.
Hapishane yönetimi, Muhammed Mehdî Âkif’ten kalan son eşyaları da cenazeden sonra ailesine teslim etti. Geriye kalan, bir gözlükle kenarları yıpranmış bir mushaftı sadece.
Gazete Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararı ve ABD Bağdat Büyükelçiliği’nden İbadi'ye giden talimatı yazdı
Hava sıcaklığının ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habur Sınır Kapısı'nın neden kapatılmadığını açıkladı.
IŞİD'e yönelik sürdürülen operasyon kapsamında saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen örgütün hücre üyesi 3 terörist yakalandı.
Valilik, Elazığ'da öldürülen 6 teröristten 2'sinin, örgüt içinde üst düzey sorumlular olduklarını açıkladı.
SETA, son dönemlerde artan gerilim ile gündeme gelen Türkiye ve Almanya ilişkilerini analiz ettiği yeni bir çalışma hazırladı.
Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunu hakkında duygusal bir yazı kaleme aldı.
Facebook, Rusya'daki kiÅŸisel veri depolama kanununa uymazsa engellenecek.
PKK/PYD, Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği yerlerde yaşayan Arap gençleri zorla safına katıp DEAŞ'a karşı savaştırıyor. Cepheye gitmeyi reddedenleri ise ya tutukluyor ya da infaz ediyor.
İslamcılığın en önemli saiklerinden biri de ümmet bilincidir. Yani dünyanın diğer ucundaki Müslüman bir kardeşinin ayağına batan dikenin hepimizi ilgilendirmesi meselesi. Etnik kimlikle
Tanık gazeteci Zelyut, "Gazeteye Cumhuriyet Vakfı üzerinden birileri el koydu. Bunu yazdım, yeni söylemiyorum. Kim yaptı bu operasyonu? Nuray Mert'i, Aydın Engin'i, Can Dündar'ı kim o gazetey
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da arasında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Kadri Gürsel'in tahliyesine karar verildi.