Irak'ta İran destekli Şii milisler, Musul'un batısındaki DEAŞ mevzilerine düzenleyeceği operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Şii milislerin hedefinde yaklaşık 100 bin Türkmen'in yaşad�
İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Semayi, Suriye'deki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.
Musul operasyonun başladığı günden beri Irak ordusu ile DEAŞ arasında çıkan çatışmalarda 772 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder
Ülkede meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) düzenlenen Suriye'ye insani yardım ulaştırılması konulu toplantı, Rusya ile bazı ülke temsilcilerinin atışmalarına sahne oldu.
Suriyenin kuzeybatısındaki İdlibde rejimin ve Rusya'nın savaş uçakları, bir okulu ve çarşıyı hedef aldı. 8'i öğrenci, 4'ü öğretmen olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti.
Akdeniz'de sığınmacı geçişlerinin azalmasıyla birlikte ölümlerin daha da arttığı belirtildi...
Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, Musul kent merkezine ulaşmak için zamanla yarışıyor. Ancak bu güçlerin ele geçirdiğini söylediği bölgelerde bile aralıklı çatışmalar yaşanıyor.
Erzurum'un Karayazı ilçesi kırsalında, arazi arama taraması yapan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, bir uzman çavuş yaralandı.
Irak'ı mezhep çatışmasıyla kan gölüne çevirmek isteyen güçler, DAEŞ saldırısına sahne olan Kerkük'te bir provokasyona daha imza attı.
Irak'ta Türk askerleri, Peşmergenin isteği üzerine Başika üssünden terör örgütü DEAŞ'a atışlara başladı.
"Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu" kapsamında, basın mensuplarının, çatışma alanlarında bulunmaları yasaklandı.
TSK'nın Başika'daki topçularının DAEŞ'e karşı Peşmergeye atış desteği vermeye başladığı öğrenildi.
Sigara karşıtı politikalarıyla bilinen ülkede tütün ve benzeri ürünlerin satışları ülke genelinde yasaklandı.
Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Saldırıda 1 polis memuru şehit oldu; 5'i gü