İran, Airbus’tan 114 adet yolcu uçağı alacağını duyurdu. İran Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tahran’a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından, uçakla
ABD, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının üzerinden 1 gün bile geçmeden Tahran'a yönelik yeni bir yaptırım uygulamaya koydu.
Sultanahmet'teki saldırının ardından IŞİD'e yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 16 şüpheliden 10'u tutuklandı.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde haftabaşında 1'i polis, 5'si sivil altı kişinin hayatını kaybettiği, emniyet müdürlüğü binasını hedef alan saldırıyı PKK'nın silahlı gücü HPG ü
10 yıldır İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de halkın yüzde 80'i hayır kurumlarından aldığı yardımlarla geçimini sağlıyor
“Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi” Sözcüsü Ebu Silmiyye, İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nde 100 bin insanın evsiz olduğunu belirtti.
HDP Eşbaşkanı Demirtaş, "En doğrusu çatışmayı tümden durdurmak ama hiç değilse sivilleri doğrudan hedef alan, sivillerin zarar görebileceği eylemlerle saldırılardan herkesin kaçınma
İran'la nükleer anlaşma sonrası bu ülkeye yönelik yaptırımlar kaldırılırken, ABD Hazine Bakanlığı bu kez füze programı nedeniyle 11 İran kuruluş ve şirketine yeni yaptırım açıkl
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyon sırasında PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açınca çatışma çıktı. Bir asker şehit oldu.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin hedef olduğu uluslararası yaptırımların kaldırılmasını ''İran dünyayla ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı'' sözleriyle yorumladı.
Schengen anlaşmasını askıya alan Avusturya, sığınma hakkını alamayan ya da iltica başvurusunda bulunmayan göçmenleri sınır dışı etme kararı aldı.
Suriyeli muhalifler, IŞİD militanlarının ülkenin doğusundaki Deyrizor kentinde en az 400 sivili kaçırdığını duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, son saldırılarda en az 135 kişini
Saldırgan tavırlarıyla bilinen İngiliz gazetesi Guardian, Türkiye'yi bu kez Sultanahmet saldırısı üzerinden hedef aldı. Gazete, DAEŞ'in terör saldırları sebebiyle turistlerin Türkiye'de
Sultanahmet saldırısıyla ilgili 2'si canlı bomba eğitimi alan 16 kişi adliyeye sevk edildi.
Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin başkenti Celalabad'da bir aşiret liderinin evinde düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.