Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumundaki oy verme işlemi devam ederken, olağanüstü toplantı kararı aldı. RTÜK, Barzani'nin kanalı Rudaw'ın Türksat
Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, IKBY'nin yasa dışı referandumunu Irak hükümeti ve halkına karşı 'meydan okuma' olarak niteleyerek teyakkuz çağrısı yaptı.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde ABD destekli PYD'yi vurduğuna dair açıklamayı yalanladı.
Kuzey Irak’ta yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız olan Kerkük Vakfı Başkanı Erşat Hürzümcü, 'Bölgede kurulacak olan bir Kürdistan devletine müdahale etme görevi Irak devletinindir
Mısır cuntası Mehdi Akif için ailesi tarafından cenaze töreni düzenlenmesine ve ülkedeki camilerin hiçbirinde cenaze namazının kılınmasına izin vermedi. Fakat İhvan lideri, son yolculu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve pasaportların bundan sonra nüfus idaresinin vereceğini açıkladı.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, IKBY’deki gayrimeşru referandumu değerlendirdi. "Durum çok ciddi, tehdit çok açıktır, tehlike çok yakındır." dedi.
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılacak üçüncü Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları yarın başlayacak.
Deyr Ez Zor yakınlarında, terör örgütü YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'ne ait mevziler Rus uçakları tarafından vuruldu.
Irak meclisi, bugün Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde askeri güç bulundurma kararı aldı. Yazılı açıklamada, "Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güv
IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, anayasaya aykırı kabul edilen referandumun asla Türkiye'ye bir tehdit niteliğinde olmadığını iddia etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'nin bugün gerçekleştirdiği referanduma ilişkin, "Bu konudaki tavrımıza rağmen yapılan ve Irak'taki cari hukuka da uygun olmayan referandumun, sonucuna bakmaksı
Düşünce Mektebi yazarları tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Kuzey Irak referandumunu değerlendiriyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Şu anda Habur'da kapatma yok" dedi.
İran'ın sınır kapılarını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) kapattığı bildirildi.