Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la görüştü.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin Suriye'de 'sınır güvenliği gücü' planına ilişkin, 'Suriye halkı kendi sorunlarını kendi çözebilse çok daha iyi olurdu' dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 30 bin kişilik "Suriye Sınır Güvenliği Gücü" oluşturma girişimine tepki gösterdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Bahçeli konuşmasında ABD'nin terör örgütü ordusu kurmasına tepki göstererek,
Afrin ve Menbiç için ‘Harekât her an başlayabilir’ diyen Erdoğan, 30 bin kişilik sınır ordusu kurulacağını duyuran ABD’yi uyardı: Askerini çek vuracağız!
Filistin Devlet Başkanı Abbas, “Kudüs şehri, Filistin coğrafyasının dini ve siyasi başkentidir. İsrail, Oslo Anlaşması’nı bitirdi. Artık Oslo yok. Trump’ın Ortadoğu’da barışı get
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kanada Vancouver'de önemli açıklamalar yaptı.
ABD'nin Suriye'de terör ordusu kurma kararını yorumlayan Rus uzmanlar, terör örgütü PYD/YPG'nin bölgeyi kontrol altına almasına Türkiye'nin izin vermeyeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'ye destek veren ABD'ye en sert mesajı verdi. Erdoğan "Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmay
Trump'ın Kudüs'ü başkent ilan etmesinin üzerinden 40 gün geçti.O dönemde gündemde yoğun bir şekilde Kudüs konuşulurken ABD'li bir Orta doğu uzmanı şu ifadeyi kullanmıştı: 'Sürecin,
Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Afgan ordusunun ABD'nin desteği olmadan en fazla 6 ay ayakta kalabileceğini söyledi.
90'lı yıllardayız: Amerika Zaho'daki çekiç güç üssünde 5000'e yakın peşmergeyi maaşlı olarak eğitti ve rivayete göre ABD vatandaşı yaptı. Bir o kadarını da Guam adalarında eğitim
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin YPG-PKK'lı teröristlerden düzenli ordu kurma girişimine tepki gösterdi. Lavrov, bu oluşumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.
Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına ilişkin "Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertara
Yüzbaşı Burak Akın ile birlikte itirafçı olan devre arkadaşı Abdulkadir Koçyiğit’in 15 Temmuz’da tutuklanıp 4 gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.