Yakın tarihe dair tartışmalarda öne çıkan ana tema ve konulara vakıf olmak için İskilipli Atıf Hoca hakkındaki yazı, kitap ve etkinliklere bakılabilir. Birkaç yıldır değişen tempoda
Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, "Arap dünyası, yeni tarihinde en büyük yıkımı yaşamaktadır. Tunus devrimi başarısız kalmadı ancak geri çekilme dönemi yaşıyor ve yeniden yayılma d
Filistin yönetimi, Yahudi yerleşimcilerin yakarak öldürdüğü 18 aylık bebek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Üsküdar Validebağ’da Koru Camii’nin inşaasına karşı çıkan paralel yapı, Fatih Sultan Mehmed Han’ın fetihten sonra yaptırılan ilk mescid olma özelliğini taşıyan Boğazkesen Mescidi�
Enerji Bakanı geçtiğimiz günlerde yaşanan boru hattı saldırıları ile ilgili konuştu. Bakanın konuşmasında yer yer sesinin yükseldiği gözlerden kaçmadı.
Zaman gazetesi karikatür sayfasında Suruç katliamı ile artarak devam eden terör eylemleri sonucunda şehit olan askerleri mizah konusu yaptı.
Suriye'de Esad rejimine ait bir savaş uçağı, muhaliflerin kontrolünde bulunan Türkiye sınırına yakın Ariha kasabasında düştü. Olayda 12 kişi ölürken, çok sayıda yaralı var.
Ermenek'te geçen yıl 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili duruşmada faciadan kurtulan işçiler dinlendi. En az iki gün sürmesi beklenen duruşmada, 40 tanığa söz veril
Eğit-donat programındaki 30. Tümen, savaşçılarına saldıran Nusra Cephesi'ni 'anlaşmaya ihanet etmek'le suçladı. Nusra ise 30. Tümen'in asıl amacının kendileriyle savaşmak olduğunu idd
Kobani süreciyle birlikte PKK’nın, ''Pirsus Kantonu'' projesini adım adım hayata geçirmek için yoğun faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden İnguşetya’da IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda 8 IŞİD'li öldürüldü.
Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında gerçekleştirilen saldırıyı üstlenen PKK, K.Irak'tan tepki gelince çark etti.
Eski savcı Zekeriya Öz’ün Gezi olaylarında PKK'nın sokağa inmemesini eleştirdiği skandal tweet ile ilgili soruşturma başlatıldı.
İhvan üyesi 27 kişinin yargılandığı davada beraat kararı çıktı. "Fetih Camisi olayları" davasının duruşması 4 Ekim'e ertelendi.
Kırgızistan'da helal sertifika veren kuruluşun bünyesinde danışma ve denetleme kurulu görevini yapmak üzere ‘Şeriat Konseyi ihdas edildi