Avrupa Birliği ve Rusya ortak girişimi olan ExoMars 2016 projesinde Schiaparelli uzay aracı Mars'a indi.
Dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkelerinden Suudi Arabistan, 17.5 milyar dolar ile piyasalarda gerçekleşen tarihin en büyük borçlanmasını yaptı.
CHP'li Mahmut Tanal bugün Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ak Parti'ye üye olan öz abisi hakkında çirkin ifadeler kullandı.
Iraklı Türkmenler, yayımladığı bildiride ülkenin en önemli Türkmen kentlerinden biri olan Tel Afer'de Türkmenlerin kendi bölgesel yönetimini kurmasına hak verilmesini istedi.
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, "Endişemiz, DEAŞ oyunun bu kısmını bitirip giderken Musul’da bilhassa Telafer’de Türkmen coğrafyasının hedef olma tehlikesidir." dedi.
Türkiye ile İsrail arasında tazminata ilişkin usul anlaşmasının yürürlük tarihi 9 Eylül 2016 olarak kararlaştırıldı
Türkiye'nin Suriye sınırına güvenlik amacıyla Hatay'dan başlanarak örülen 911 kilometrelik modüler beton duvarın Kilis'e kadar olan bölümü tamamlandı.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, Valilik tarafından hakkında kayyum olarak atanan Ramazan Hekimoğlu, dilekçe vererek görevinden istifa etti.
Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türk askerinin Irak'taki varlığına değinerek, 'Bu konu Türkiye ile hesabı olan diğer ülkeler tarafından gündeme getiriliyor, özel
Halep'te insani yardım faaliyeti yürüten İMKANDER Gaziantep Şubesi'nin depo olarak kullandığı binanın, rejim güçleri tarafından havadan bombalanması sonucu Suriye uyruklu 7 Türkmen hayat
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı akşamı telefonda görüştüğü Rus lideri Putin'le Halep için yaptıkları 'mutabakatı' anlattı. Rusya'nın bombardımanlarını durdurduğunu söyleyen Erdoğan
Bağdat ve Ankara arasındaki sorunları su yüzüne çıkartan Başika krizinde Ankara’nın açıkça yanında olan Barzani, son dönemde iki başkent arasında daha dengeli bir siyaset izlemeye ba�
Saddam sonrası pişman olan Iraklılara bir millet daha eklendi; Libyalılar... Kaddafi'nin devrilmesi için ayaklanan Libyalılar, sonraki dönemin kaosa dönüşmesi sebebiyle büyük endişe taş�
Erzincan’da düzenlenen PKK operasyonunda 1 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı ise yaralı olarak ele geçirildi.
Türkiye, Musul operasyonuyla birlikte oluşabilecek mezhebi çatışma riskine karşı, D planı olarak “Dicle Kalkanı” operasyonunu başlatabilir.