8 gündür Gazze'ye saldıran İsrail ordusunun, bu sabah Mısır'ın 'ateşkes' girişimini kabul ettikten sonra Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarına yeniden başladığı duyuruldu.
İsrail’in, Gazze sınırında bir alanı askeri bölge ilan ettiği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in askeri operasyona başlaması üzerine bölgeden ayrılmak isteyen 16 Türk'ün ülkeye giriş yaptığını açıkladı.
Kamerun'da 3 Boko Haram üyesi ile askerler arasında çatışma çıktı.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan açıklama yapıldı.
Kiev yönetimi, aylardır Rus ayrılıkçıların kontrolünde tutulan doğu kentlerini geri alabilmek için geniş çaplı bir askeri operasyon başlattı.
19 yıl önce bugün Srebrenitsa'da katledilenlerin hayatı BM'ye, BM adına da Hollanda birliğine emanetti. Al Jazeera Türk'ün ulaştığı Hollandalı asker Boudewijn Kok, Srebrenitsa'yı 19 yıl
İsrail, Gazze sınırına çok sayıda asker yığdı.
İsrail ordusu Gazze'de sınıra yakın Filistinlilerden evlerini acilen boşaltmalarını istedi. Filistinli yetkililere göre sınıra tank ve asker yığan İsrail ordusu karadan bir operasyona haz
Riyad yönetiminin, IŞİD’in Irak topraklarında ilerlemesi sonrası sınıra asker yığmasının ardından sınır bölgesinde boş araziye üç havan topu düştü. Yetkililer olayla ilgili incel
Nijerya ordusunun bir askeri üsse saldırı girişiminde bulunan Boko Haram militanlarına ateş açtığı bildirildi. Çatışmada en az 59 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Askerler ile silahlı saldırganlar arasında çatışma çıktı.
Ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla uzlaşmaya çalışan Ukrayna yönetimi, cuma gecesi sona eren ateşkesin süresini 72 saat uzattı. Ancak cuma gecesi yaşanan çatışmalarda
Obama yönetimi, Suriyeli ılımlı muhaliflere askeri eğitim ve teçhizat sağlanması gibi yardımlar için ABD Kongresi’nden 500 milyon dolar talep etti.
Beş silah arkadaşını öldüren Güney Koreli asker, iki gün süren takipten sonra yakalandı. Askerin saklandığı yerde kendisini de vurduğu bildiriliyor.