Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, Mısır’da 528 kişi için verilen idam kararına karşı küresel kampanya yürüttüklerini söyledi.
Afganistan'da 5 Nisan'da rekor bir katılımla yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk yüzde 10'luk kısmı açıklandı. 2009 seçimlerinde Hamid Karzai karşısında kaybeden Abdullah Abdullah,
Talamus ile amigdala arasındaki yol, talamus ile neokorteks arasındaki yoldan daha kısadır. İşte bu kestirme yol nedeniyle düşünen beynimiz daha ne olup bittiği
Pakistan'da ailesiyle birlikte cinayete teşebbüsten yargılanan 9 aylık bebek mahkemeye çıktı. Hakim bebek hakkındaki suçlamaları ilk celsede düşürdü.
Suriyeli muhalifler, rejimi Hama ve Şam’ın kırsalında zehirli gaz kullanmakla suçladı, SMDK, uluslararası kuruluşları saldırıları incelemeye çağırdı.
Yeni Şafak, Gülen'in fahri başkanı olduğu Barış Adaları Enstitüsü'nün ABD'deki yabancı ülke temsilcilerine gönderdiği mektubu ele geçirdi. Türkiye hakkında karalamalarla dolu mektupt
Cemaate yakın STK'lar ABD'deki Türkiye karşıtı propagandanın benzerini İngiltere'de yapıyor. Dialog Society'den akademisyenlere gönderilen mailde, hükümeti karalayan yazıların linkleri pa
ABD'de sağlık reformu kapsamında uygulamaya konulan sigorta sistemiyle ilgili eleştirilerin odağındaki isim olan Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius istifa etti.
Avustralya Başbakanı Tony Abbott, kayıp Malezya uçağı ile ilgili olarak kara kutudan sinyal aldıklarına emin olduğunu söyledi. Ancak arama ekibinin koordinatörü aynı fikirde değil.
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Suriye'de sivillere karşı saldırıları "savaş suçu" olarak nitelendirdi.
ABD'nin California eyaletinde bir kargo şirketine ait nakliye aracının lise öğrencilerini taşıyan otobüse çarpması sonucu en az dokuz kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararı Türkiye’nin birçok şehrinde protesto edildi. İstanbul Fatih'te cuma namazından sonra toplanan kalabalık Saraçhane Parkı'na yürüdü.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı İsmail Ası, makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.
Anbar eyaletine bağlı Ramadi kentinde ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 50 asker ile yedi silahlı grup üyesi hayatını kaybetti. Başkent Bağdat’ta ise bom
30 Mart seçimlerinden sonra hükümeti yerden yere vuran bir yazı kaleme alan İhsan Dağı, iç çatışmanın kapıya dayandığını ima etti. Dağı, karamsar bir tablo çizdi.