Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Türkiye olarak Ukrayna’nın birliği ve toprak bütünlüğünün mutlaka korunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Çerkesler, anavatanlarından sürülmelerinin yıldönümünde bir dizi etkinlik ve protesto gösterisi düzenleyecek. Genç aktivistler, Türkiye’deki tüm Çerkes köylerine giderek fidan dikiyor,
Irak sınırındaki Derecik Beldesi’nde askerlerle bir grup arasında kaçakçılık iddiası nedeniyle gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 1 asker ve 4 sivil yaralandı.
Sinn Fein’in lideri Gerry Adams, 42 yıl önce işlenen bir cinayetle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle gelecekte daha fazla kişi ölecek.
Şam Yetim Derneği, 3 yılda 150 binden fazla kişinin öldüğü iç savaşta 300 bin çocuğun yetim kaldığını açıkladı. Al Jazeera, derneğin başkanı Muhammed Şindi Ravi ile ülkedeki ye
Mısır’daki askeri darbenin sorumlularının cezalandırılması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yapılan suç duyurusu kabul edilmedi.
Pekin hükümetiyle Japonya arasında egemenlik tartışmalarına neden olan Diaoyü Adaları, Rusya ve Çin donanmalarının tatbikatına ev sahipliği yapacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrıldığı soruşturmada şikâyetçinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu ortaya çıktı.
ABD güçlerinin çekilmesinden sonra ülkede yapılan ilk genel seçimde 21 milyon seçmen 328 sandalyenin sahiplerini belirleyecek.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, uluslararası toplumun tepkilerine rağmen 3 Haziran’da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için resmen adaylık başvurusunda bulundu.
Fransa’nın Mantes-laVille kasabasında Belediye Başkanı seçilen Cyriy Nauth, daha önce izin verilen cami inşaatı projesine karşı çıktı.
Filistin Yönetimi Başbakanı Rami Hamdallah, Hamas’la imzalanan ve ortak hükümet kurulmasını öngören anlaşmanın tamamlanması için istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı.
Almanya, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya yapılan silah ihracatını durdurma kararı aldı.
Yurt dışı milletvekilliği için yapılan teklif kabul edilirse 2015 Genel seçimlerinde yurt dışında yaşayan 2 milyon 700 bin seçmeni temsil edecek milletvekilleri de seçimlerde yarışacak.