Hükümet, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK), 2015 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine dair kararını onayladı.
İçişleri Bakanlığının, hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlardan mağdur olan vatandaşların işlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesini amaçlayan projesi uygulanmaya başlandı.
Irak'ın Enbar kentinde güvenlik güçleri ve terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmaların şiddetlendiği belirtildi. IŞİD'le çatılan güvenlik güçlerine aşiretlerin de destek verdiğ
Yahudi asıllı İngiliz milletvekili, hükümeti korkaklıkla suçladı.
İran IŞİD tehdidine karşı peşmergelere yardım için en seçkin adamını Kuzey Irak'a yolladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyada ne kadar mazlum varsa kapılarımızı açmaya devam edeceğiz" dedi.
TSK'nın envanterine giren Atak Taarruz Helikopteri ve Milli Piyade Tüfeği (MPT 76), performanslarıyla birçok ülkenin de ilgisini çekiyor.
Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görevini devreden Abdullah Gül, çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Türkiye IŞİD'i PKK gibi izledi. Örgütün Türkiye'de parası olmadığı tespit edildi. Ayrıca IŞİD silah ticaretinde nakit para kullanmıyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) IŞİD hedeflerini bombaladı
Jamaika, Guyana ve Trinidad&Tobago, ebola tedbirleri kapsamında Batı Afrika ülkelerinden gelenleri kabul etmeme kararı aldı
İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon, Özgür Suriye Ordusu ÖSO ve Suriye'deki diğer ılımlı muhalif gruplara yardım ettiklerini açıkladı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, PYD ile geçen hafta ilk kez doğrudan görüştüklerini açıkladı.
Türkiye'nin de aday olduğu BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 geçici üyeliği seçimleri sonuçlandı.
Türkiye'nin uluslararası alanda gündeme getirdiği "güvenli bölge" önerisinin detayları netleşmeye başladı.