Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) sürpriz genişleme kararı ve yurt içinde dış ticaret açığının beklentilerin altında kalması ile 9 Eylül'den bu ya
95 yıl önce bugün Maraş'ı işgal eden Fransız ve Ermeni askerlerden üç kişi, Müslüman kadınların peçesini açmaya çalıştığı için Sütçü İmam tarafından vurulmuş, böylece Mar
Al Jazeera’nin ilk kez yayınladığı ses kayıtları, İsrail uçaklarının 1967’de Amerikan gemisi USS Liberty’i, Amerikan gemisi olduğunu bildiği halde vurduğunu ve olayın ‘kaza’ olmadı
Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda dün gerçekleştirilen 29 Ekim kutlamalarında bir İmam Hatip öğrencisinin onurlu hareketi, kaymakamın ve tören protokolünün buz kesmesine neden oldu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) son raporunda, toplam 8 ülkede Ebola'ya yakalananların sayısını 10 bin 141 olarak açıkladı. Salgından ölenlerin sayısı ise 4 bin 922'ye yükseldi.
Tunus'ta seçimlerde birinci olan Tunus Nida 85, Nahda ise 69 sandalye elde etti
Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü, ABD'nin New York kentinde, ülkenin finans merkezi Wall Street'te kutlandı.
Ermenek'teki maden kazası nedeniyle yurt genelinde 29 Ekim etkinlikleri iptal edilirken Kadıköy’de kutlamalar coşkuyla gerçekleştirildi.
Beştepe'deki yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, ilk kez 29 Ekim programı için kullanılacak.
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, Ak Partili belediyelere genelge gönderdiklerini ve eğlencelerin iptal edildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah'ta nöbet tutan askere 29 Ekim mesajı gönderdi.
Küba'da devrimin yapıldığı 1959 yılından sonra ilk defa Katolik kilisesi inşasına izin verildi. Geçtiğimiz günderde camiye ise izin verilmemişti
Suriye rejiminin, BMGK'nın 27 Eylül 2013'te kabul ettiği 2118 sayılı karardan bu yana 49 kez kimyasal gaz kullandığı öne sürüldü.
Baba İlyas 1239 tarihinde Türkiye Selçuklu Devleti’ne karşı gerçekleştirilen Babai İsyanının lideri idi. Baba İlyas bu girişiminin bedelini hayatı ile ödedi.
1956'da 47 Filistinlinin katledildiği olayla ilgili konuşan İsrail cumhurbaşkanı Rivlin, İsrail'de Arapların Yahudilerin ırkçılığına maruz kaldıklarını söyledi