Kerkük’te Osmanlı’dan sonra Türkmenler ve Kürtler sürüldü, yerlerine Arap nüfus yerleştirildi. 2003’te ABD işgalinden sonra ise IKBY tarafından Araplar ve -yine- Türkmenler sürüldü,
Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristler minibüse ateş açtı. İlk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Fransa'da aşırı sağcı lider Le Pen, Almanya'da 3. parti olarak parlamentoya girmeye hak kazanan AfD'yi tebrik etti.
Almanya'da yapılan genel seçimlerde 3. parti çıkan AfD'ye yönelik pek çok bölgede protesto gösterileri gerçekleştirildi.
FET֒cü polislerin, evine mühimmat ve el bombaları koyarak kumpas kurdukları Tahşiye grubu davasında sona yaklaşıldı. 16 Ekim’e ertelenen duruşma 3 hafta devam edecek ve karara bağlanaca
ABD'nin New York kentinde Müslüman Günü Yürüyüşü'nün 32'ncisi gerçekleştirildi.
Almanya’daki genel seçimin galibi Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) oldu. Sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüz
Hakkari Valiliği, merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki 31 bölgenin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.
Hakkari'de PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, 2011'de BDP Nusaybin İlçe Başkanlığı yapan Ali Damar olduğu tespit edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, 7 bin 37 personelin katılımı ile ülke genelindeki okul çevrelerinde "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" gerçekleştirdi.
Hakkari'de terör örgütü PKK doçka ve katyuşa ile üs bölgesine saldırdı. Çatışmada 1 asker ve 1 sivil şehit oldu, 2 asker ve 1 sivil de yaralandı. Bugün İçişleri Bakanlığı tarafı
F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) projesinin denetimi için paydaş 7 ülkenin sayıştay temsilcileri Türkiye'de bir araya geldi.
Singapur Yüksek Seçim Kurulu, toplumsal uyumu ve düzeni teşvik için, bu yılki seçimlerde Malay azınlıktan birinin seçilmesine karar vermişti. Bunun üzerine, 2013
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını bildirdi.
Balıkesir’de, İran uyruklu bir kişi, ev arkadaşları tarafından öldürülmüş olarak bulundu. 3 gün buzdolabında sakladıkları cesedi daha sonra gömen katil zanlıları adliyeye sevk edild