Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Türkiye’nin Suriye toprakları içinde gerçekleştireceği herhangi bir askeri operasyonun “saldırı” olarak görüleceğini söyledi.
Bu dönem süreli yayınlarda, bayrama ilişkin en önemli ve dikkat çeken öğelerden biri ise Kurban, bedel, deri ve bağırsaklarını Tayyare Cemiyeti’ne bağışlamaya çağıran ilanlardı.
Hac farizasının en önemli görevi için Arafat’ta vakfeye duran müminler, vakfe duasına hep birlikte ‘Amin’ dedi.
Gezi olayları nedeniyle yazdığı kitapta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Erol Özkoray’a hapis cezası veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam ATV'de katıldığı yayında, "Kobane'nin düşmesini istemiyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram mesajı yayımladı.Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını vurguladı. Erdoğan, Kurban Ba
IŞİD, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani'ye kuşatma başladığından bu yana en büyük saldırıyı düzenliyor. Kentten yükselen dumanlar Türkiye'den de görülüyor.
Kurban Bayramı süresince 23 farz namzının arkasından okunan tekbire teşrik tekbiri denir.
1187 yılının 2 Ekim günü Eyyubi Hanedanı'nın kurucusu Selahaddin Eyyûbi, Kudus'ü fethetti ve 88 yıllık Hıristiyan egemenliğine son verdi. Eyyûbi'nin Kudüs'ü fethi 2005 yılında Cennet
Arafat'ta vakfeye duran hacı adayları bugün önce Mina'da şeytan taşlayacak, ardından kurbanlarını kesecek.
Bayramda hava durumu hem güneşli hem de yağmurlu olacağı yönünde, meteoroloji.gov.tr sitesi Kurban Bayramı havasını yayınladı.
Kaçak elektrik her derde deva oluyor!.. Güneydoğuda, pamuk üşümesin diye kuyu suyu elektrikle ısıtılıp tarlaya öyle salınıyor!..
Hükümetin Irak ve Suriye'ye tehdit halinde asker göndermesini, yabancı askerlerin de Türkiye'de bulunmasını içeren tezkere 298 oyla Meclis'te kabul edildi.
Türkiye'de PKK-devlet görüşmelerini kısmen Rojava'daki gelişmeler tetiklemişti; süreci bitirme riski taşıyan en önemli unsur da Kobani'deki savaş olabilir.
Financial Times gazetesinde, ABD hava saldırılarının 'farklı cihatçı grupları ortak noktada birleştirdiğine' dair bir analize yer veriliyor.