Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt, "Kuveyt Emiri'nin yaptıkları sadece Körfez İşbirliği Konseyini değil tüm Arapları temsil etmektedir." dedi.
ABD Savunma Bakanı Mattis, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, "Burada bir ortak zemin bulmak zorundayız. Ortak zemin oluşturup birlikte hareket etmeliyiz." dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İrfandan yoksun bir kültür, sanat ve ahlaktan yoksun bir sporla hiçbir yere varamayız. Bu yaklaşımla bırakınız dünya çapında isimlere ve eserlere sahip olmayı,
Körfez ülkeleriyle yaşanan Katar krizinde, tarafsız kalmayı tercih eden Somali'ye, Suudi Arabistan 80 milyon dolar teklif etti.
Şimdi daha güçlü ve daha sık bir biçimde sormak icap ediyor: Ömer Faruk Kavurmacı ve Ekrem Yeter’in FET֒den tutuklanıp adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi adalet ve siyasetin üzerin
Katar, 1980’lerin başında ‘yeni İran’ın gücünü dengelemek için kurulan “Körfez İşbirliği Konseyi”nin altı üyesinden biri. Katar’a ablukayı da bu altı üyeden Suudi Arabistan, Bah
‘Güdümlü’ demem şundan. Kemal Kılıçdaroğlu çok uzun süredir herhangi bir konuda herhangi bir fikri yokmuş da sadece ‘canı pahasına koruması gereken bir pozisyonu varmış’ gibi davra
Arap baharı ile gelen demokratikleşme süreci,“Siyasal İslam'ın krallıkları tehdidi” gibi sunularak, başta Suudlar olmak üzere Körfez'de kıyameti kopardı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile bir araya geldi.
Fas Kralı 6. Muhammed'in, Katar’a uçaklarla gıda maddesi gönderilmesi için talimat verdiği bildirildi.
Katar Havayolları, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne 'Körfez ülkelerinin hava sahalarını Doha'ya kapatmalarının hukuksuz bir uygulama olduğunu ilan etmesi' çağrısında bulundu.
Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Ege Denizi’ndeki depremin İstanbul’da beklenen depremi tetiklemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç, Ankara’da bulunan Kara Havacılık Okulu’nun 2018 yılında Isparta’ya taşınacağını söyledi.
Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile İsrail ana muhalefet lideri Isaac Herzog’un, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Nisan 2016’da Kahire’de gizli bir görüşmede yaptığını iddia