Nijerya’da Boko Haram militanlarının gizlendiği Sambisa Ormanı, ülkenin kuzeydoğusunda yaklaşık 60 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Orman İsrail’in üç katı büyüklüğünde.
Kharkov-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan, 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ukrayna uyruk
Sırbistan ve Bosna Hersek’te meydana gelen sellerde en az 44 kişi hayatını kaybetti. Bölgede son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı belirtiliyor.
Çin polisi, Nisan ayında Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıyı Doğu Türkistan İslami Hareketi’nin yaptığını iddia etti. Çin yönetimi Müslüma
Kaçırdığı 200’den fazla kız öğrenciyi hâlâ elinde tutan Boko Haram örgütüne karşı Batı Afrika liderleri birleşti. Bu arada Boko Haram Kamerun’da Çinli işçilere saldırdı.
Kazakistan’ın Baykonur uzay üssünden fırlatılan ve telekomünikasyon uydusu taşıyan füze kısa süre içinde yere çakıldı. Sadece uydu 21 milyon euro değerindeydi.
Bölgeye ortalama dört ayda düşmesi beklenen yağmurun bir günde yağdığını açıklayan meteoroloji uzmanları yağışların hafta sonu da devam edeceği görüşünde.
Kilimli ilçesi Gelik beldesinde ruhsatsız bir kömür ocağında meydana gelen göçükte kalan işçinin cesedine ulaşıldı.
Nijerya’da Boko Haram militanlarınca kaçırılan kızlardan bazılarının aileleri, örgüt tarafından yayımlanan video görüntülerinde çocuklarını tespit etti.
Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, İsrail’in 2013 yılında tutukladığı her beş çocuktan birini hücre hapsine attığını açıkladı. Örgüte göre hücre hapsinin meşru bir nedeni yo
ABD, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlılarının federasyon kurulması için düzenlediği referandumun Ukrayna yasalarına aykırı olduğunu, sonuçlarını tan
MERS ölümleri sürüyor 775 kişinin ölümüne neden olan SARS hastalığının değişik bir türü olan corona virüsü, özellikle Suudi Arabistan’da etkili olmaya devam ediyor. Son 24 saatte
İstanbul’da, savcı ve polis müdürlerinin de bulunduğu çok sayıda kamu görevlisi için üç ayrı soruşturma başlatıldı. Bazı polis müdürleri terör örgütü üyeliği, örgüte yardı
Nijerya ile Kamerun sınırında bulunan bir köprüye Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce düzenlenen bombalı saldırıda en az 30 kişi yaşamını yitirdi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un Türkiye ziyaretindeki sözlerini Viyana’da değerlendirdi, "Eğer kaygı duyacaksak Avrupa sokaklarına nüfuz etmiş olan ırkçı