Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve İran ile IKBY'nin kontrolündeki sınır kapılarını kontrollü bir şekilde alınmasının planlandığı söylendi.
Bağdat yönetimi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki havalimanlarında uçuşların durdurulması kararının yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlatılan tatbikat, Iraklı askerlerin katılımıyla müşterek devam ediyor
İç savaşın olanca şiddetiyle sürdüğü Yemen'de kolera hastalığı her geçen gün daha ürkütücü bir boyut alıyor. Şimdiye kadar 500 bini aşan kolera vakalarının gerekli önlemler al�
Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan’daki Müslümanlara ellerindeki Kur’an ve seccadeleri teslim etmeleri yönünde emir verildiği bildirildi.
Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı referandumu kutlayan kalabalıktan çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bölgede internet ve cep telefonlarının da kesildiği bildiriliyor.
Japonya'da 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketi, yaklaşık 300 farklı deniz canlısı türünü Pasifik Okyanusu'ndan binlerce kilometre öteye,
FETÖ'nün 'kaset komplosu' hakkında hazırlanan iddianamede, STV'de yayınlanan "Kollama" adlı dizideki diyaloglara yer verildi.
İspanya'ya bağlı özerk bölge Katalonya, bütün engellemelere rağmen önümüzdeki Pazar günü referanduma gitmeye hazırlanıyor.
Gazprom'un iştiraki Gazprom Neft Middle East Genel Müdürü Sergey Petrov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Halepçe petrol kuyusunu açma projesinden vazgeçtiklerini söyledi.
İnsani yardım kuruluşu Oxfam, Yemen'deki kolera salgınının tarihteki en büyük salgın olduğunu açıkladı.
Uyarıda, "ABD vatandaşlarına bu dönemde Türkiye'ye seyahat etmeyi dikkatlice değerlendirmelerini ve Türkiye'nin güneydoğusuna gitmekten kaçınmalarını önermekteyiz" denildi. Uyarıda,
Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 16 Müslüman'ın cansız be
Filistin Hükümet Sözcüsü Rişmavi, "Filistin hükümeti, uzlaşının başarıya ulaşması önündeki tüm engelleri aşmak için çalışacak." dedi.
Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Türkiye'nin IKBY referandumuna ilişkin söyleminin tehditkar olabileceği yönündeki ifadesine tepki gösterdi.