Sosyal Medya

Makale

İslamın insanına ve bilincine ihtiyacımız var!

Emperyalist dünya düzeninin ideolojik aygıtları aracılığıyla sürdürdüğü kitlesel propaganda kampanyaları karşısında eleştirel ve bilinçli muhalif duruşlar oluşturamıyor, sorgulayıcı bilinç inşa edemiyor ve hesaplaşmalar yapamıyoruz.

Ä°slam toplumlarında dahil olmak üzere bütün toplumlarda ahlaki ve düşünsel dürüstlüğün içtenliÄŸin, samimiyetin kaybı sebebiyle alimler, aydınlar, entellektüeller konumlarının getirdiÄŸi sorumlulukları üstlenemiyor, alim diye nitelendirilen insanlar küçük  düşünüyor ya da politik –iktidarın, politik aklın verileri çıkarları doÄŸrultusunda demogogluk yapıyor, tabir caizse ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor insanları. Halinize şükredin ey halk söylemiyle mevcut statükoya razı ediyorlar.

İdeolojik iktidarın ürettiği ideolojik mitler sebebiyle yerleşik, toplumsal, siyasal, kültürel kategorilerin meşruiyetlerini tartışmıyorlar.

Velhasıl dünyaya olaylara , Allah’ın bak dediÄŸi yerden müslümanca bakamıyoruz…

Ä°slami ideallerle, içerisinde yaÅŸadığımız gerçekler arasındaki uçurumlar her gün daha çok derinleÅŸiyor. Ä°slam kardeÅŸliÄŸi ilkesi yerlerde sürünüyor.Onun yerine hizip kardeÅŸliÄŸi – cemaat- tarikat-parti-pırtı kardeÅŸliÄŸi hakim kılındı.

Kendilerini beÄŸenmiÅŸ, müritleri tarafından kendilerine hayran kalınmış  cemaat liderleri ya da cemaatler hiçbir Ä°slami mücadeleye katılmazlarken, çıkar söz konusu olduÄŸunda hiçbir ahlaki sınır tanımıyor …

Çıkar konusu olmayacak satın alınamayacak ÅŸeylerin deÄŸerlerin olduÄŸu bir toplum için hiçbir çaba gösterilmiyor. Nitelikli zihinleri oluÅŸturacak gayret yok. Müslüman halklar periÅŸan ;  edilgen davranış  biçimleriyle, edilgen tercih biçimleriyle bu halklar hiçbir hedefe varamayacaklardır.

Her geçen gün daha da azgınlaşan vahşi kapitalizm bilişim yoluyla yayılmacılığını sürdürüyor. Her tür bilginin küresel emperyal sistem tarafından kontrol edildiğini unutmayalım.

Küresel etkiler karşısında direnme yeteneğimiz olmadığı için özgün yanlarımız bilincimiz aşınıyor. Emperyal seküler sistemin her dönemde yeni sömürgeleştirme biçimleri bulabileceğini unutmamalıyız.

Ä°slami referans noktalarını terk ederek ,  demokrasiye liberal sisteme angaje  olan Müslümanlar çok ciddi ÅŸekilde içsel sorgulamalar yapmalıdırlar.Ä°slam’a ve Müslümanlara karşı soÄŸuk savaÅŸ ve  propaganda savaşı bütün yoÄŸunluÄŸuyla sürerken kültürel ve fiziksel saldırılar artarken dünyanın mevcut durumuna iliÅŸkin dehÅŸet verici bir kayıtsızlık içerisinde bulunabiliniyor maalesef.

Ä°slam’ın ÅŸu ya da bu mezhebin cemaatin vesayetinden kurtarılması, Ä°slami bilincin bağımsızlaÅŸtırılması gerekir.

Ä°slam’ın kendisi olmaktan çıkarıldığı gelenekçi statükocu kalıplara sokulduÄŸu her tür iktidarın Ä°slam’ı araçsallaÅŸtırabildiÄŸi mezhep, cemaat çıkarı doÄŸrultusunda çarpıtabildiÄŸi bir dünyada hiçbir zaman ve hiçbir ÅŸekilde evrensel bir Ä°slam ve ümmet ufkuna ulaÅŸmamız mümkün olmayacak.

Ä°slam’ın evrenselliÄŸi ,insanlığın varoluÅŸsal sorunlarıyla ilgilenen varoluÅŸsal hassasiyetliÄŸine yanıt veren bir evrenselliktir.

Ana sorunlarımız ilkesizlik, bilgisizlik, taassup, ufuksuzluk, amaçsızlık, dar görüşlülüktür. Bu bilgisizlik duyarsızlıktır. Dindar aydın yetişmemiştir. Aydın sıfatı verdiğimiz insanlarımız tanzimattan bu yana dinsiz olmayı dine karşı çıkmayı en azından din konusunda nötr olmayı çağdaşlık olarak algılamışlar çoğu zamanda dine karşı savaş açmışlardır. Velhasıl

Toplum olarak büyük bir cehaletin içindeyiz

Topyekün bilinç körleşmesi yaşıyoruz

Düşünce ve kültür yok edildi

Zihniyeti değiştirmeden kültür değişmez.

Radikal bir kültür devrimine ihtiyacımız var.

Yeni bir İslami bilinç ve evrensel islam Ümmet şuuru meydana getirmeliyiz.

Åžunun bunun deÄŸil ÅŸu hizbin bu cemaatin adamı deÄŸil Ä°slam’ın insanını yetiÅŸtirmemiz Ä°slami bilince sahip olmamız , yeryüzünde Allah’ın iradesine uygun Salih ameller gerçekleÅŸtirmeliyiz. 

                                                                                                                  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.