Sosyal Medya

Genel

Özellikle bilgisayar başında çalışanların kabusu oldu!

Göz polikliniklerine en çok bu rahatsızlık yüzünden başvuruluyor.



Göz kuruluÄŸu günlük yaÅŸamdaki konforu bozan rahatsızlıkların başında geliyor. Bilgisayarın hayatımıza girmesiyle çağın hastalığı haline gelen göz kuruluÄŸunun tedavisi ise uzun zaman alıyor.
 
Göz polikliniklerine baÅŸvuran hastaların yarısından fazlasına göz kuruluÄŸu teÅŸhisi konuluyor. KuruluÄŸun yanı sıra yanma, kızarma, batma gibi ÅŸikâyetlerle kendini gösteren bu rahatsızlık tedavi edilmediÄŸinde gözde kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Göz Doktoru Op. Dr. Timuçin Yıldırım AjansHaber’e göz kuruluÄŸunun belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı;

“GÖZ KURULUÄžUNUN PARADOKSU VAR”

Göz kuruluÄŸunda cinsiyet farkının olduÄŸunu belirten Yıldırım “Göz kuruluÄŸu kadınlarda daha fazla oluyor. Ä°lerleyen yaÅŸlarda menopoz yüzünden göz kuruluÄŸu olabiliyor. Çok fazla bilgisayar kullanımı, uygunsuz iklimlendiren ortamlar, romatizma hastalıkları ve sigara kullanımı göz kuruluÄŸuna neden oluyor. Göz kuruluÄŸu kızarıklıklara yapabilir. Gözde kaşınma, yanma ve batma gibi ÅŸikâyetler oluÅŸur. Göz kuruluÄŸunun paradoksu vardır. Önce göz kurur sonra reflex olarak da fazladan sulanır.” dedi.

“UZUN SÜREN BÄ°R TEDAVÄ° SÜRECÄ° VAR”

Göz kuruluÄŸu tedavisinin 3 farklı yöntemi olduÄŸunu söyleyen Yıldırım “Suni gözyaÅŸlarıyla yani su damlaları kullanılır. Gözyaşı kanallarına tıpalar koyulur. Ya da gözyaşı kanalı lazerle yakılarak kapatılır. Böylece göz kuruluÄŸu tedavisi uygulanmış olur. Tedavisi uzun süren bir rahatsızlıktır. Çünkü göz kuruluÄŸu bir kere baÅŸladı mı ömrünüz boyunca bu böyle gider. Göz polikliniÄŸine baÅŸvuran hastaların yarısından fazlasında bu rahatsızlık var. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.