Sosyal Medya

Genel

Sonbaharda göz sağlığına dikkat!

Sonbaharın göz sağlığı açısından hassas bir mevsim olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle toplu taşıma konusunda uyarıyor.



Göz Hastalıkları Uzmanı Ceren ErdoÄŸan Poyraz, göz nezlesine yakalanmamak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiÄŸini vurguladı. Poyraz, göz saÄŸlığı açısında alınması gereken tedbirleri de sıraladı:

Göz saÄŸlığını koruyucu önlemler alınabileceÄŸini anlatan Poyraz, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bu mevsimde özellikle kalabalık yerlerde, özellikle otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında dikkatli olunmalı. Bu mevsimde gözde en ufak bir bulgu olduÄŸunda kızarıklık, kaşıntı, çapaklanma olduÄŸunda göz hekimine baÅŸvurulmalıdır. Ä°laçlarımızı özenle kullanmalıyız. Tedavimizi yarım bırakmamalıyız.'

Sonbahar ayında güneÅŸ ışınlarının göze direkt temasının göz saÄŸlığına olumsuz etki edeceÄŸine iÅŸaret eden Poyraz, sonbahar ayı da olsa güneÅŸ gözlüÄŸü kullanılmasını ÅŸiddetle tavsiye ettiÄŸini aktardı.

Özellikle araç kullananlara güneÅŸ gözlüÄŸü kullanmaları konusunda uyarılarda bulunan Poyraz, ÅŸöyle konuÅŸtu: 'GüneÅŸli bölgelerde, güneÅŸli ülkelerde güneÅŸ gözlüÄŸü kullanımını ÅŸiddetle tavsiye ederim. Özellikle güneÅŸ gözlüÄŸü GüneydoÄŸu, DoÄŸu Anadolu Bölgesi gibi dört mevsim güneÅŸ alan yerlerde güneÅŸ ışınlarının daha dik gelmesi nedeniyle özellikle araç kullanan kiÅŸilerde, açık havada çalışan kiÅŸilerde önerilir. Kışın açık havada çalışanlar ve araç kullananlara güneÅŸ gözlüÄŸü kullanımını tavsiye ederiz.'

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.