Sosyal Medya

Genel

Şeker hastalarına müjde!

Ağızdan alınan insülinin üretimine yeniden başlandığı ve iğnesiz kan şekeri ölçümünü sağlayan cihazın da yolda olduğu açıklandı.



Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing KliniÄŸi'nin Diyabet Diyet Merkezi Müdürü Hedwig Rauch, Türkler için düzenlenen özel diyabet bilgilendirme toplantısında konuÅŸtu.

Rauch, ağızdan alınan insülinin üretimine yeniden baÅŸlandığını ve kola takılan mikroçiple, iÄŸnesiz kan ÅŸekeri ölçümünü saÄŸlayan cihazın önümüzdeki ay piyasaya çıkarılacağını müjdeledi.

Rauch, 'Aldığımız duyumlara göre bir Amerikan ÅŸirketi ağız ensülinleri üretimini yeniden baÅŸlatmış. Özellikle iÄŸneden korkanlar için çok rahat olan bu metodun yıl sonuna kadar Almanya'da da yayılacağını düÅŸünüyoruz' dedi.

Günde üç- dört kez kan ÅŸekerini ölçmek zorunda kalan ÅŸeker hastalarının bu dertten de kurtulacağını söyleyen Hedwig Rauch, 'Kola takılan ve 14 günde bir deÄŸiÅŸtirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan ÅŸekerini ölçen yeni alet sayesinde ÅŸeker hastaları büyük bir yükten kurtulacak. Abbott Ä°laç Firması'nın önümüzdeki ay piyasaya süreceÄŸi bu sistemin her biriminin yaklaşık 60 Euro olması nedeniyle hastalık kasaları olaya pek sıcak bakmıyor, ama sistem Ä°nternet üzerinden özel olarak sipariÅŸ verilebilecek' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.