Sosyal Medya

Genel

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Sağlık Bakanlığından, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahede altına alınan hastaya tetkikler sonucu, MERS-CoV ön tanısı konulduğu bildirildi.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "HaydarpaÅŸa Numune EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine ebola ÅŸüphesiyle bir hasta getirildiÄŸi ve hastanenin acil servisinin hasta ve ziyaretçilere kapatıldığı" iddiasıyla haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduÄŸu belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: "Ä°ki gün önce Suudi Arabistan'dan yurda giriÅŸ yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Servisi'ne 112 ambulansı ile getirilmiÅŸtir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan HaydarpaÅŸa Numune EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Enfeksiyon Servisi'ne sevk edilerek müÅŸahede altına alınmıştır. Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulmuÅŸtur. Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk SaÄŸlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderilmiÅŸtir.

Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu deÄŸildir."


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.