Sosyal Medya

Genel

ABD'de Ebola alarmı

ABD Başkanı Barack Obama, Ebola virüsüne karşı, New York'taki JFK Havaalanı'ndan başlamak üzere bazı havaalanlarında ek tarama önlemleri kurulacağını söyledi.



ABD Genelkurmay BaÅŸkanı General Martin Dempsey'in baÅŸkanlığında 21 koalisyon ülkesinin askeri liderlerinin IŞİD'e karşı mücadeleyi görüÅŸtüÄŸü toplantıya katılan Obama, Ebola konusunda da açıklamalarda bulundu.

Ebola ile mücadelede kapasiteleri olmasına raÄŸmen hala adım atmamış bazı ülkeler bulunduÄŸunu belirten Obama, Ebola'nın çıktığı yerde kalmasının saÄŸlanmaması halinde diÄŸer ülkeleri ve tüm nüfusları tehdit etmeye devam edeceÄŸini ifade etti.

Obama, ABD'deki Ebola vakalarıyla ilgili olarak da Teksas'taki hemÅŸirenin bu hastalığı nasıl kaptığının araÅŸtırılması için Dallas'a daha fazla kaynak gönderdiklerini bildirdi.

ABD'de bu hastalığın yayılması riskinin çok az olduÄŸunu ama yine de bir vakanın bile çok anlam taşıdığını dile getiren Obama, bunun yanında New York'taki JFK Havaalanı'ndan baÅŸlamak üzere bazı havaalanlarında ek tarama önlemleri kurulacağını söyledi.

Teksas'ın Dallas kentinde Liberya'dan gelen ve Ebola virüsünden dolayı hayatını kaybeden Thomas Eric Duncan'ı tedavi eden ve ismi açıklanmayan hemÅŸirenin virüs taşıdığının kesinleÅŸmesiyle Ebola virüsü ABD'de ilk kez insandan insana geçmiÅŸ oldu.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.