Sosyal Medya

Siyonist Yahudi iki ünlü stratejistin Müslümanlara yakınlaşma çabalarını nasıl okumalı?

İki Siyonist Yahudi stratejistinin son zamanlarda Müslümanlara karşı Hristiyanların tarih boyunca bakışlarının fanatikliğini anlatmalarının sebebi ne olsa gerek?



Selahaddin E. Çakırgil / Star Gazetesi

Avram Noam Comsky, 1928'de Philadelphia'da doÄŸan bir 'eÅŸkinaz yahudisi'.. Gençlik yıllarında 'Siyonist gençlik hareketi'nin önde gelen isimlerindendi. Sonraları Amerikan dış politikasına eleÅŸtiriler getirirken, Ä°srail'i de bazen eleÅŸtirdiÄŸi olmuÅŸtur. Ama, Siyonist Ä°srail rejiminin özellikle OrtadoÄŸu'daki uzun vâdeli plânlarına paralel ÅŸekilde, bölgedeki halkların ve rejimlerin meselelerine bakış açısını da Ä°srail aleyhine olmayacak izahlarla anlatmakta epeyce dikkatli olduÄŸu biliniyor. 'Al Jazeera' (El'Cezire) ekranlarında, (2 Åžubat 2016 günü) yani 5,5 yıl önce Mehdi Hasan'ın sorularına verdiÄŸi cevaplar bunun en çarpıcı örneÄŸiydi..

Bu cümleden olmak üzere, özellikle, Irak, Suriye'de ve Türkiye'deki Kürt etnisitesine mensub halkların ayrı bir devletinin olmasını, kendi varlığı için gerekli gören Ä°srail siyasetine ve Ä°srail'in o yöndeki planlarını destekleyen Amerikan siyasetlerine destek veren ve, 'Ben mutlak bir pasifist deÄŸilim. Kimi zaman askerî güç, savunma açısından meÅŸrûdur..' diyen Comsky'nin, bu gibi konularda ErdoÄŸan Türkiye'sine nasıl bir husûmet ve kin duygusu içinde olduÄŸu biliniyor. PKK'nin bir kısım terör eylemleri yaptığını kabul etse de, -Ezidîler'i PKK'nın kurtaracağını ileri sürerek-, Türkiye'nin PKK aleyhine askerî operasyonlarını ağır ÅŸekilde suçlayan Comsky'nin, "Putin liderliÄŸindeki Rusya'nın acımasız Suriye hükümetini desteklemesi yanlış olabilir, ama bu emperyalizm deÄŸildir.. (...) ABD, Suûdî Arabistan'ı desteklediÄŸinde bu da emperyalizm deÄŸildir. Acımasız ve katı bir hükümeti destekliyor olsa bile... ABD, Ä°srail'i desteklediÄŸinde bu emperyalizm deÄŸildir. Ä°srail zulüm yapıyor olsa bile... Rusya, Åžam'ı desteklediÄŸinde bu emperyalizm deÄŸildir.' gibi -herkesi kör yerine koyarak- iÅŸine geldiÄŸince yaptığı tarif ve yorumlar da ilginç idi.

Son zamanlarda ise, bu kiÅŸinin Ä°slâm ve Müslümanlar konusunda daha yumuÅŸak bir dil kullanması ve hattâ Hristiyan dünyasının Müslüman dünyasına karşı son bin yıldır sergilediÄŸi düÅŸmanlıkları eleÅŸtirmeye baÅŸlaması dikkat çekici deÄŸil mi?

Evet, bu kiÅŸi, ÅŸimdi, son yıllarda kapitalist -Hristiyan dünyasında tırmanan Ä°slamofobia'nın, 'Ä°slâm korkusu'nun sebeplerini Haçlı Seferleri döneminde aramak gerektiÄŸini belirtiyor ve bu konuda tarihçi William Polk'un, 'Haçlı Seferleri ve Cihad: 1000 Yıllık SavaÅŸ' adlı kitabını kaynak göstererek, "Bu kitap Batı'nın Ä°slâm korkusu hakkında iyi bir geçmiÅŸ bilgisi verir. Üstüne üstlük Avrupa inanılmaz ırkçıdır. Bu belirgin artışa neden olan ÅŸeyin ne olduÄŸunu bulmak için, o dönemde meydana gelen hadiselere bakmak gerekir. Ä°slamofobi'nin çözümü için, önce Ä°slamofobi'yi anlamak gerekiyor.' diyor.

*

Bu konuda, bir diÄŸer isim, Daniel Pipes.. Bu kiÅŸi, Siyonist Yahudi hareketinin savunulması konusunda yaptığı en katı yorumlarla bilinen birisi ve Amerika'da yayınlanan Middle East Quarterly'nin 2021 Kış ve Bahar sayısında yayınlanan, 'Dinsiz Sarazenler Yıkımla Tehdit ediyorlar: Ä°slâm'a ve Müslümanlığa Yönelik Modern öncesi Hristiyanlık tepkileri' baÅŸlığı altında iki uzun makale yayınladı.

Siyonist Ä°srail'in en tâvizsiz savunucusu olan bu kiÅŸinin, daha önce , Ä°slam ve Müslümanlar konusunda yazdıkları hatırlanacak olursa, bu son makalelerinde Müslümanları adeta korumak istercesine bir yaklaşım sergilemesini nasıl okumalı? Onun bu makaleleri üzerinde, bir baÅŸka yazıda etraflıca durmak da fayda olabilir.

Biz ÅŸimdilik ÅŸu kadarını belirtelim ki, Pipes, Ä°slâm konusunda Hristiyan dünyasının nasıl kesin hükümlere dayandığının 14 asır öncelerden bugüne kadar, Hristiyan kaynaklarından yığınla ilginç görüÅŸleri derlemiÅŸ..

Söz gelimi, Hristiyanların OrtaçaÄŸlar boyunca, Ä°slâm'a bakışının, 'sadece sahte bir din deÄŸil, aynı zamanda Hristiyan mesajının çarpıtan bir cereyan' olarak nitelendiÄŸini, milâdî- 750'lerde ölmüÅŸ olan St. John the Damasscene'den aktarmakta ve Ä°slam konusundaki yanıltıcı görüÅŸlerin 'standart Avrupa repertuarının bir parçası haline geldiÄŸini' ve hattâ, geçen yüzyılda bazı ünlü yazarların Ä°slâm'ı 'putperestlik' olarak nitelediklerini, Oxford Dictionary'deki tariflerden örneklerle açıklamaktadır.

1699- Karlofça AntlaÅŸması'ndan sonra Osmanlı Devleti karşısında üstünlük saÄŸlamaya baÅŸlayan Avrupa emperyalizminin, Ä°slâm'ı Hristiyan halklara korkunç bir hayat tarzı ve Hristiyanların baÅŸ belâsı olarak nitelemelerinden örnekler veren yazar,

Ä°ngiliz emperyalizminin Hindistan'daki yöneticilerinden ve Ä°slâm konusundaki araÅŸtırmalarıyla da bilinen Sir William Muir'in, 1854 yılında, görüÅŸlerini, 'Ä°slâm, Hristiyanlığın açık ve zorlu rakibidir..' diye belirttiÄŸini de aktarıyor.

*

Bu iki Siyonist Yahudi stratejistinin son zamanlarda Müslümanlara karşı Hristiyanların tarih boyunca bakışlarının fanatikliÄŸini anlatmalarının sebebi ne olsa gerek?

Elbette, Hristiyan toplumlarda giderek artan- yükselen anti-semitik (Yahudi düÅŸmanı) söylem ve eylemlerden duyulan endiÅŸe ve hattâ, Amerika'da bile bazı kiÅŸilerin sırf Yahudi oldukları için fizikî saldırılara uÄŸramasının da bunda payı olabilir. Yani, bu durumda müttefikler arama ihtiyacı..

Bu hususta Hristiyan dünyası Yahudileri ezip geçerken, Müslüman dünyasının Yahudilere nasıl kucak açtığını tekrara gerek bile yok.. Ki, Müslümanlar öyle bir zulme uÄŸramaları durumunda, Yahudiler üzerine yine 'koruma kanadı' açacaklardır.

Ama acaba sadece bu mu?

Yoksa, son zamanlarda Arap ülkelerindeki bazı rejimlerle Siyonist Ä°srail arasındaki diplomatik iliÅŸkilerin tesisinden endiÅŸeye kapılan Müslüman halkları rahatlatmak için bir 'ÅŸirinlik muskası' göstermek taktiÄŸi midir?

Bu konular üzerinde daha fazla durulabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.