Sosyal Medya

Emperyalizm Müslümanlar adına öldürüyor

Müslümanların tuhaf halleri. Bugünkü karmaşada bu insanların hallerini anlamada güçlük çekiyoruz. Uzun bir zaman önce Batı’dan gelen kavramlarla insanımız arasında bölünmeler ve tasnifler oldu.



Bunlar, siyasal gibi görünen, ideolojik unsurlar taşıyan, köken olarak aynı ruhtan kavramlar. Ä°nsanımızın birbirine yabancı olmadığı hâlde ayırıcı ve bölücü kavramlar yüzünden aralarında uçurumlar oluÅŸtu. Ä°lerleyen sürede giderek tehlikeli boyutlara vardı.
 
Batı’nın kavramlarından saÄŸcılığı tercih edenler Abede’nin, solcular kendileri de farkında olmadan, Rusya’nın ÅŸemsiyesi altına sığındı. Zıtların zıtlaÅŸmasını hızlandıran nedenler de yok deÄŸildi. Solun ateizm ve inkârcılık tutkusu… SaÄŸcılar, sanki Abede çok dindarmış gibi onun ÅŸemsiyesi altına sığındı. Abede emperyalizminin kuÅŸatmasına göz yumdu. Hatta kendi aleyhlerine olan durumlarda bile sırf sol karşıtı olsun diye Abede emperyalizminin askerlerinin yanında yer aldı. Ä°stanbul’a Abede’nin 6. Filosu gelince solcular “Go home!” derken saÄŸcılar onlara alkış tutuyorlardı. O gün bugündür Abede emperyalizmi ne yaparsa yapsın onların yanında yer alıyorlar. Abede ustaca ve sinsice çıkarları için kimi kurumları, örgütleri destekliyor besliyor, kullanıyor bir süre sonra da onları kendi elleriyle ortadan kaldırıyor. Ä°kiz Kuleler’in vurulması sonrası hız kazandı. Çokça parçalanmış bölgeler bir yandan iÅŸgal edilip etki altına alınıyor.
 
Türkiye açısında çember giderek daraldı. Öncelikle küçük lokma denilebilecek ülkeler bir bir etkisizleÅŸtirildi. Denetime alındı. Son hamlede Mısır devre dışı bırakıldı ve emperyalizme teslim oldu. Afganistan, Pakistan,  Irak, Kuzey Afrika ülkeleri, Mısır. Son kazan Suriye’de kaynıyor. Etkisiz kılındı ama henüz tam anlamıyla sonuçlanmadı.
 
Oyunlar öylesine ustaca oynanıyor ki Müslümanlar aralarında artık aşılamayan uçurumun eÅŸiÄŸindedirler. Bu durum salt mezhepçilikle çözülebilir bir durum deÄŸil.
 
Emperyalizm geliyor Müslümanların topraklarında Müslümanları öldürüyor, ne hikmetse hiçbir tepki vermiyor. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da Abede emperyalizminin yönlendirmesi ve etkisiyle milyonlarca insan ölüyor. Nedenler öylesine oluÅŸturuluyor ki âdeta Abede hiç sorumlu tutulmuyor. Bu neye benziyor. Ä°nsanın ruhunu alan ölüm meleÄŸi Azrail’dir. Hiç kimse ona bir ÅŸey demiyor. Bunda ilahi bir hikmet var. Abede ve emperyalizm Müslümanların azraili, her gün yüzlerce can alıyor, hiç kimse kusuru orada aramıyor. Ä°ÅŸin tuhafı nedenler baÅŸka baÅŸka oluÅŸturulduÄŸu için kendi azrailine alkış tutuyor.
 
Türkiye eli kolu baÄŸlı ve kuÅŸatılmış. Hareket alanları bırakılmamış. Ülkemizdeki üslere dahi müdahale etme gücümüz yok. Aleyhimize durumlar geliÅŸtiÄŸinde biraz köpürülüyor sonra da unutuluyor.
 
Terör örgütleri, komÅŸuların tutumları, mezhepler ve ırk sorunu hepsi sadece birer bahane.
 
Ä°nsanlar mantıklarını da saÄŸlıklı çalıştırmıyor ve düÅŸünemiyorlar. Kendilerine Azrail olan gücü görmezlikten geliyor. Öyle ki bu Azrail bir gün kendilerine yönelse ona da alkış tutacaklar. Yani kendisini yok edecek olana öylesine gönlen baÄŸlınmışlar ki, suç ve kusuru orada aramıyorlar.
 
Filisin halkı yas içinde. Kendileri için önemli olan Süleymani’nin katline ağıt yakıyor. Filistinli lider Haniye Süleymani’nin cenazesine katılıyor, Filistinli çocuklar ağıt yakıyor.  Siyonizm tedbir alıyor ve telâÅŸlanıyor. Bir yandan da sevinç naraları atıyor. Abede ve yandaÅŸları da öyle. Bizim saÄŸcılar, muhafazakârlar onlarla birlikte sevinç gösterisinde bulunuyor. Yani kendi katiline alkış tutuyor. Åžunu unutuyor bu katil veya bu Azrail bir gün kendi kapısına dayanmayacakmış gibi.
 
Kendisi sorunlarını aÅŸamıyor, onun adına Abd emperyalizmi, onu hem parçalıyor, hem birbirine düÅŸürüyor ondan sonra da etkisiz ve zayıf bıraktıktan sonra da ortadan kaldırıyor. Bu ölen Müslüman’mış, deÄŸilmiÅŸ umursamıyor. GeçmiÅŸten gelen saÄŸcılık psikolojisiyle ne yapıp edip kendi düÅŸmanının ve katilinin yanında yer alıyor.
 
 
Müellif: Ali Haydar Haksal / Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.