Sosyal Medya

Makale

Tevhidi GereÄŸi Gibi Anlamak

Müslümanların bugün küfrün karşısında tek ses, hainlerin karşısında tek yürek, zalimlerin karşısında tek vücut olabilmesi her ÅŸeyden önce mezhebini, meÅŸrebini, ırkını, dilini, coÄŸrafyasını ve ideolojisini deÄŸil, Ä°slam’ın tevhid ve vahdet anlayışını esas almasıyla mümkün.

DüÅŸünce felç, akıl iptal duygular hâkim iliÅŸkiler ÅŸeyh–mürid iliÅŸkisi eleÅŸtiri yok, istiÅŸare yok, liderler ilahlaÅŸtırılmış, ilim kör, hikmet yitik, rüyalar âleminde Ä°slam âlemi periÅŸan... Åžirkin ve küfrün bataklığında ruhlar kirlenmiÅŸ durumda. Cehenneme insan üreten ÅŸirk sisteminin hegemonyası altında tüketim çılgınlığı içinde dünyevileÅŸen, bencilleÅŸen, fıtratına yabancılaÅŸan, Allah ile baÄŸlarını koparan, yozlaÅŸan, ruhsuzlaÅŸan toplumsal yapının içindeyiz..

Bu toplumu yeniden fıtratına, Allaha döndürmeliyiz... Bunu inkılapçı bir imanla GerçekleÅŸtirebiliriz. Ä°slam aÄŸacını yeÅŸertebiliriz.

Ä°nsanı kurtarmak için, her türlü zilleti, yabancılaÅŸmayı irade felcini, akli sapmalar ve varlık zaafını atmanın tek yolu dini gerçek kaynağına döndürmek ve dini düÅŸüncenin yeniden sahih bir ÅŸekilde oluÅŸmasını saÄŸlamaktır. Sahte tanrıların, ilahların tutsaklık ve egemenliklerinden kurtulmak için Allah’ın yaratıcı ve kurtarıcı gücünden ilham almak, gerçek Ä°slam’ı gündemleÅŸtirerek Müslümanların bu vahim durumunu deÄŸiÅŸtirmek zorundayız.

Vurdumduymazlık, hurafeler, cehalet, meskenet, zillet, ÅŸirk, zihinlerin kokuÅŸması, ÅŸuur felci, ruh hastalıkları kiÅŸilere liderlere tapma, zulmün ve fitnenin yaygınlığına gibi sapkınlıklara, hastalıklara dur demek istiyorsak Kur an’ın Fatiha kapısını çalacağız, o kapıdan girip Kur an ın, ilahi söz sarayının odalarında, kurtuluÅŸ iÅŸaretlerini, haritasını, reçetesini, emirlerini, yasaklarını göreceÄŸiz Rabbimizin...

Siz ey kurtuluÅŸ arayan insanlar, özgürlük kavgası veren toplumlar, adalet nerde diyen sınıflar, halka tapan aydınlar yoksul, yoksun ve dertli ruhlar... Siz ey ezilmiÅŸ ve hor görülmüÅŸ insanlar, cehaletin simsiyah tapınaklarının kurulduÄŸu bu modern kentlerde, Allah ın söz sarayına sığınınız. KurtuluÅŸ orada, reçete orada, özgürlük orada... Aydınlatıcı tevhit ve adalet meÅŸalesini alarak, karanlık günleri-yılları aşıp gidiniz... Bu tevhit meÅŸaleleriyle örümcek ağından örülmüÅŸ firavun düzenlerini, saltanatlarını, despotluklarını kralların tahtlarını, kuklalarını, doÄŸunun ve batının faÅŸistlerini Allah ve peygamber düÅŸmanlarını yerle bir edip, bu inkılapçı bir imanla gerçek uyanış hareketini baÅŸlatalım vicdanları ve akılları özgürleÅŸtirelim...

Allaha dönmek ve yeniden Allah’ın iman ipine sarılmak ölüme dönmek deÄŸil, arzuları mezara gömmek deÄŸil, dini ve arzuları mezarlıktan çıkarmak, iman ve Cihat ruhunu diriltmek, aÅŸkın ateÅŸini yeniden körüklemek. Nemrut u çökerten ve putları kıran Ä°brahim in Tevhid bayrağını yıkıntılar üzerinde yeniden dalgalandırmak, uyanışın kesik kollarını yeniden takmak, adalet ve özgürlüÄŸü esas köküne çevirmektir.

Ä°slami tüm ilke ve deÄŸerler tevhidi bir yapılanma ameliyesini kurmak ve yaÅŸatmak içindir. Ä°nsan insanlığını, Müslüman Müslümanlığını bu deÄŸerlerle kazanır. Müslüman kiÅŸiliÄŸini bu deÄŸerlerle kazanır ve korur. Tevhidi deÄŸerleri kullanmayan Müslüman bir birey ya da topluluÄŸun varlığı bir kıymet ifade etmez. Günümüzde Müslümanlar modern küfür sistemlerine özgü sosyal alışkanlıklar ve davranışlar kazandıkları için Ä°slami vakar ve haysiyeti gereÄŸi gibi temsil edememektirler.

Tek çare, tevhidi gereÄŸi gibi, Allah’ın razı olacağı ÅŸekilde anlamak ve yaÅŸamak, fıtratımıza, Allaha dönmek…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.