Sosyal Medya

Makale

Seçim Sonuçlarının Bak Dediği Yerden

24 Haziran 2018 Parlemento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bir arada yapıldı. Bu seçimin galipleri etnik milliyetçilik yapan partiler oldu.

Seçim öncesi öncesi her türlü eleÅŸtirisini zarar  ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına saklayan biri olarak, bir kaç kelam etmeyi faydalı gördüğümü düşünüyorum.

Herhangi bir seçim öncesi, seçmene gittiğinizde; seçmenden şunu neden böyle yaptınız? sorusuna muhatap olmayacak denli bir strateji belirlemek, girilecek seçimden muvaffakiyetle çıkmanın ön şartıdır.

Böyle hazırlanmadığınız zaman, seçim sürecince, seçmene ne yapacağınızı, ne vaat ettiÄŸinizi anlatmak yerine, neyi, niçin  yapmadığınızın izahı ile enerjinizi harcarsınız.

Ak Parti kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği her seçimi, ihtiyac duyduğu ekseriyeti tek başına sağlamak suretiyle elde edebilmiş ve ülke siyasetine yapılamayanları yapan, toplumsal tabuları yıkan, devleti milletin devleti yapma yolunda önemli aşamalar kateden bir parti.

Kanaatimizce geride bıraktığımız seçime de tek başına ve kendi olarak girmiÅŸ olsaydı, bu seçimde de halktan istediÄŸi sonucu alacaktı.

Bu  iddia, geçmiÅŸin bize verdiÄŸi delillerle ispatlanabilir durumda.

Tarih 10 AÄŸustos 2014.  CumhurbaÅŸkanlığı seçimi,  Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın tek başına aldığı oy miktarı, yüzde 51,79

Bu seçim,  secim ittifakı  ile alınan oy nisabı yüzde 52,60. 

Ak Parti’nin  1 Kasım 2015 aldığı oy yüzde 49,50.

Bu seçim aldığı oy yüzde 42. 

Ãœstelik 2014 ve 2015 yıllarında Ak Parti’ye muhalafet eden kesim bu güne oranla çok daha örgütlü-organize ve güçlü iken. 

Ak Parti bugün sahip olduÄŸu imkanlardan çok daha azına sahipken. 

Medyanın kahir ekseriyeti  Ak Partinin aleyhindeyken..

Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu da Belediyelerin çoÄŸu muhalafetteyken… 

Ortada bir terslik var, sevinç gösterileri arasında kaybolup giden…

Bu mesele deÄŸil diyorsanız, havaya ateÅŸ ederek kutlamaya devam edebiliriz! 

Hicbir ÅŸey yapmamız gerekmiyor. 

MüttefiÄŸimizden  masallar dinlemeye devam edebiliriz... 

550 sandalyeli meclisin 316 sını, 600 sandalyelik mecliste 292 ye düşürme "baÅŸarı"sının “keyfini" sürebiliriz... 
 

Hasbelkader Hdp barajı aÅŸamaz olsaydı, elde edilecek parlamento  çoÄŸunluÄŸu da sevinç kutlamalarının bir parçası haline  gelecek, bu durumu da bir "baÅŸarı" olarak kabul edebilecek miydik?... 
 

Bu durumun akabinde yapılan sevgi gösterileri ve kutlamalarının baÅŸ içeceÄŸi kesin kımız olurdu. 

Mesele yok diyorsak, bazarımızdan hayır görelim. 

Mesele yok diyorsak cevap aramaya da gerek yok.

Yok eÄŸer bir kaç  yerde  terslik   var  diyorsak, çareyi de gösterme imkanınız var demektir. 

Yurdum insanının tamamını kucaklama niyetiyle yola çıkmış ve bunu 16 yıl boyunca da  baÅŸarabilmiÅŸ bir siyasi hareketin,  kendi elleriyle yarattığı "kilit parti" ye muhtaç hale gelmiÅŸ olması en büyük sorun deÄŸil mi? 

Ak Parti'de akil insanların bir çoğunun yerini, sadece kendi ikballerini düşünen kişilerin almış olmaları bir sorun değil mi?...

Halk adına, devlet nezdinde yapılan muhalefet ideali ve iddiasının önemli oranda  terkedilmiÅŸ olması sorun deÄŸil mi?...

Hertürlü milliyetçilikten uzak durulacağı, bölgesel, dinsel, etnik milliyetçilik yapılmayacağı sözünün hatırlanması gerektiÄŸine olan inancımız devam ediyor mu?…

Ä°ÄŸneyi kendimize batırma faslında ifade etmeye çalıştığımız bu sorunlar neticesinde,  ortaya "nur" topu gibi bir "kilit parti" çıkardık.  

Hani anahtar deseler pek itiraz etmeyeceÄŸiz, ancak tabire bakarmısınız; kilit... 
 

Ãœmmet-Yeryüzünün Bütün Mazlumları’nın umudu olma   bilincinin en azından  bir kesim tarafından önemsizleÅŸtirilmiÅŸ olması durumunun fayda getirmeyeceÄŸi kanaatindeyim. 

Kısa zamanda fayda imiş gibi görünen bu durum uzun vadede mutlaka zarar verecektir.

Sözüm;
16 yıllık siyasi hayatını 160 yıla, 1600 yıla çıkarmak hayalini kuranlaradır. 

Bugün "kazanma" sarhoşluğu içinde olanlara değil.

Sözüm,
Yola çıktıklarını yolda buldukları ile değiştirenlere değil.

Sözüm,
Suruç'ta gördüğü çocuk kalabalığına "bunlar bizim geleceÄŸimiz" diye sevinen anlayışadır.

Sözüm, kendini her ÅŸeye yeten görenlere, müsaÄŸni olanlara  deÄŸil.

Sözüm, siyasi açıdan bakıldığında, Hudeybiye Barışı “yenilgisini",  Bedir galibiyeti kadar deÄŸerli ve anlamlı  görenleredir.

Sözüm, biz yeni bir sisteme geçtik, böyle olması gerekiyordu diyenlere değil.

Sözüm, aleyhine bile olsa hakkı söyleyen, dostluk, vefa, erdem, gibi kavramları, bu kavramların düşmanı olan siyaset dünyasında da yaÅŸatabilenleredir. 

Sayın CumhurbaÅŸkanımızın yaptığı balkon konuÅŸmasında ifade ettiÄŸi “Halkımızın verdiÄŸi mesajı aldık. Bunu deÄŸerlendireceÄŸiz.” sözlerini bir umut vesilesi olarak almak istiyorum.

Bizim  baktığımız yerden bakmayanların da düşüncelerine saygı duyuyoruz

Derdimizin bağcı dövmemek olduğunun altını çiziyorum.

Sözlerimizin, “Hata yaptığımda beni düzeltecek bir ümmete emir yaptığın için sana hamd ve senalar ederim Allah’ım” diyen Hz Ömer ferasetiyle karşılanması dileÄŸimizdir. 

Bu duygularla, seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması için dua edeceÄŸiz. Bundan baÅŸkaca da bir ÅŸey gelmez elimizden. 

Vesselâm.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.