Sosyal Medya

Makale

Yeni Dindar Nesil Projesinin Kodları

Her ÅŸey ‘On yılda on beÅŸ milyon genç yarattık her yaÅŸtan’ sloganıyla baÅŸladı. Yeni cumhuriyeti kuranlar muasır medeniyet seviyesine çıkabilmek adına seküler bir gençlik kurmanın peÅŸine düştüler. Dini geri kalmanın sebebi sayan, tarihinden utandırıldığı için geleneÄŸine hor bakan bu modern gençleri etnik kimliklerini abartarak yetiÅŸtirmek bir devlet projesiydi. Bu projenin baÅŸarılı olması için, dini, diyaneti, geleneÄŸi öven hatta hatırlatan her unsur yerle bir edildi.

Bu devlet projesinin karşısındaki yeni nesli Necip Fazıl Kısakürek GençliÄŸe Hitabesinde "Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik" olarak tanımlıyordu. Dinini, geleneÄŸini ve ÅŸanlı tarihini önemseyen mücadeleci gençlik bir antitez olarak ortaya sürüldü. Çok zor ÅŸartlarda yetiÅŸtiklerinden öfke ve intikam duygusu onları daha da keskinleÅŸtirmiÅŸti. Sola dönüşmüş seküler gençlik ile milliyetçi muhafazakâr gençlik karşı karşıya getirilmesi soÄŸuk savaÅŸ senaryosuna uygundu. Aynı toprağın çocukları devrim veya inkılap uÄŸruna kardeÅŸkanı dökmesi ebedi(!) müttefikimizin ‘bizim çocuklar” dediÄŸi rütbelilerce kıvamına gelince bitirildi(!)

12 Eylül darbesi, her iki tarafın altın nesil olarak yetiÅŸtirdiklerini suçlu görüp içeri atınca kavga bitti zannedildi. O sıralarda Diyarbakır cezaevinde iÅŸkencecilerce temelleri atılan seküler Marksist Kürt gençlik daÄŸa doÄŸru ittirilince daha sonraları 30000 cana mal olacak yeni bir kan davasının temeli atıldı. SoÄŸuk savaÅŸ bitince yeni düşmanın Ä°slam olarak belirlendi. Ä°ran devrimi ve Afganistan’ın iÅŸgaliyle bilenmiÅŸ sınır ötesi operasyonlarda ÅŸehit olmayı isteyen cihatçı gençlik, küresel güçlerin ve istihbaratların verdiÄŸi lojistik desteklerle büyük örgütler kurulmasına müsaitti. Öte yandan ılımlı Ä°slam projesinin ürünü olan altın nesil, sessiz sedasız devletin kadrolarına yerleÅŸtiriliyordu. 28 Åžubat post modern darbesi bu iki farklı gençliÄŸi aynı kayığa binmek zorunda bıraktı. Bu zorunlu nikâh ancak 15 Temmuz 2016’ya kadar idare edebildi…

Åžimdilerde başörtülü takiyyeci ablalar, sakallı cihatçı gençler polis baskınıyla hapishanelerde biriktiriliyorlar. Hayatın boÅŸluk kabul etmediÄŸini bilen devlet ricali “Yeni dindar nesil” projesini hayata geçirmek için imam hatiplerin sayısını arttırdı. Ä°ÅŸte velisi olduÄŸum imam hatip ortaokulunun giriÅŸinde dindar nesil projesinin misyonu şöyle anlatılıyor; ‘Türk tarihini, milli kültürünü ve evrensel deÄŸerleri Atatürk ideallerini gerçekleÅŸtirmeyi hayat tarzı olarak benimsetme yolunda öğrencilerin zihinsel bedensel ve ruhsal ve sosyal yönden geliÅŸmelerini saÄŸlayıcı ortamlar hazırlamak.’ 10 Kasım’da imam hatipli kızların başörtüleriyle oluÅŸturulan imza koreografisi bu misyonun uygulama sahasına yansımış ilk fotoÄŸrafı. Anlaşılan o ki dindar nesil yetiÅŸtirme projesi devleti oluÅŸturan tüm açık ve derin unsurların konsensüsünün göstergesi. Bakalım yetiÅŸtirilmeye gayret edilen bu doÄŸan görünümlü ÅŸahin nesil, 2023 sonrası hangi kavganın tarafı kılınacak?  

Oysa dindar nesil arzulayanlar(!) Ä°mam hatipte öğretilmeye gayret edilen Kuran’a ‘Allah nasıl bir nesil yetiÅŸtirmemizi istiyor?’ diye baÅŸvursalardı, çok açık ve kalıcı tariflere ulaÅŸabilirlerdi…

Ey Müminler, … Allah böylelerini giderip yerine öyle kimseler getirir ki, Allah onları sever onlar da Allah’ı severler. Onlar müminlere karşı alçak gönüllü ve merhametli, (saldırgan) kâfirlere karşı ise son derece sert ve tavizsiz davranırlar. Yine onlar Allah yolunda üstün çaba gösterirler, ayrıca kendilerine dil uzatanların incitici sözlerine aldırmazlar. Ä°ÅŸte bütün bu sıfatlar Allah’ın bahÅŸettiÄŸi bir lütuf ve üstünlüktür. Allah bu lütfu layık gördüğüne bahÅŸeder. Allah’ın lütfu bol ilmi sınırsızdır” (Maide / 54)

Yetişmesine özen ve gayret gösterilecek altın neslin misyonu sizce de bu ilkeler olmalı değil mi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.