Sosyal Medya

Makale

Faiz mi, Caiz mi?

Ä°nsan, öğrenmenin yanında var olanı isimlendirme özelliÄŸiyle de donatılmıştır. Ä°nsandan Vahiy ile istenilen, varlığı kendisine verilen bir nimet olarak görmesi, yaratana ve nimetlerle donatana şükretmesidir. Ä°blis’in kendi varlığını öne çıkararak yaratılan insanı yok sayması aslında yaratanı ve yaratılıştaki niyetini yok saymasıdır. Yaratılış ilkesine karşı çıkan, nimetlerin yerine kendi varsayımlarını koyandır. Allah ile mücadeleye giriÅŸen bu sistemin adı ÅŸeytanlaÅŸmadır. ÅžeytanileÅŸenler önce,  Ã¼rettiÄŸinin var olan bir nimete benzerliÄŸinden söz eder. Sonra var olanın eksiklerini ve ürününün üstünlüklerinden bahseder. Reklâma inanan tüketici bulunca esas niyeti ortaya çıkar. Ä°cat ettiÄŸi ÅŸey üzerinden var olanı isimlendirip onu küçümser.          

Her insan doÄŸumu sonrası annesine verilen sütü emer. Buna ilaveten önce anne sütüne takviye olarak tavsiye edilen mamalarda bebeÄŸe gerekli bütün materyallerin ve vitaminlerin külliyen bulunduÄŸu iddia edildi. Sonra sütü gelmeyen annelerin mama ile beslediÄŸi bebeklerin, anne sütüyle beslenenlerden daha saÄŸlıklı olduÄŸu üniversiteler desteÄŸiyle(!) yaygınlaÅŸtırıldı. Hatta kadınlara estetiÄŸiniz bozulmasın diye emzirmeyin telkininde bulunuldu. Bundan sonra “anne sütü mama kadar deÄŸerlidir” sloganıyla var olan, icat edilenin altına indirgendi. Ama sonuç ortada ve ÅŸu anda bütün devletler her bebeÄŸin ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenmesini ana çocuk saÄŸlığı birimleriyle mecbur kılmaya çalışmaktalar.

Önceleri insanların ana sermayelerine takviye olarak düşük faizli kredi alması tavsiye edildi. Sonraları değişen şartlarda ana sermaye ile iş yapılırsa günden güne gerileneceği, hâlbuki faizli kredilerle çok fazla kazanç elde edileceği yaygınlaştırıldı. Alınan kredilerin ödemeleri alınan yeni kredilerle yapılanma zorunluluğu nedeniyle borç artmaya başlayınca ürün satışına ait vade oranları kredi oranlarına göre belirlenir oldu. Artık ticarette veya üretimde elde edilen miktar, faiz oranının üzerinde ise kâr altında ise zarar sayıldı. Ve ticarette aynı faiz gibidir yalanıyla finansal kapitalizm bir yönetim biçimine dönüşüverdi.

Faiz yiyenler, ÅŸeytanın çarptığı kimseler gibi davranırlar; çünkü bu onların ‘AlışveriÅŸ de faiz gibidir!’ demelerindendir. Hâlbuki Allah, alışveriÅŸi helal ve faizi haram kılmıştır. Bu nedenle, kim Rabbinin öğüdünü dinler ve hemen (faizden) vazgeçerse, evvelki kazançlarını koruyabilir ve onun hakkında karar vermek artık Allah'a kalır; (faize) geri dönenlere gelince; içinde yaÅŸayıp kalacakları cehenneme mahkûm olanlar iÅŸte böyleleridir.” (Bakara  / 275)

Toplumu cin çarpmışa döndüren faizci teröristler, alışveriş ile faizi, aynı işleme tabi tuttuklarıyla yetinmeyip faizi asıl, alışverişi de ona benzer bir ayrıntı gibi sunarlar. Alışverişin faizin izinde gitmesini kural gibi sunarlar. İşte faizi, alışverişe benzetmeleri daha önemlisi faizi asıl ve temel kabul edip alışverişi de onu izlemesi gereken konumuna indirgemenin sloganı, "Alışveriş faiz gibidir" şeklindedir.

Finansal kapitalistler, bol kazanç elde etmenin en rahat, en kısa yolu faizdir derler. Bu teröristlerin iddialarına göre, ‘faizde kâr muhakkak ve kuvvetli; ticaret ise riskli, zayıf ve vehim, yani varsayımsaldır(!), AlışveriÅŸ gibi deÄŸiÅŸik sözleÅŸmelerin çeÅŸitli çaba ve zahmetlerin arkasından gelecek olan kâr ile tek sözleÅŸmeyle ve bir hamlede elde edilecek faizsel kazanç arasında ki kazanç(!) farkı çok açıktır.’ Bunun için paranın saÄŸladığı fayda derken yalnızca faizi düşünenler, faiz kalkarsa ticaret durur yalanını yayarlar.

Günümüzde birçok üretici veya tüccar, faiz gelirine oranla düşük gelir sağladıklarını ve her geçen gün zorlaşan ekonomik şartları ve nakit masrafları göstererek ticaretten veya üretmekten vazgeçip faize ve onun yan unsurlarına yönelirler. Kurtulduklarını zanneden bu kişiler, hiçbir şey üretmeyen ve alışverişin risklerine katlanmayan bir avuç kan içici finansal teröristin her şeyi ele geçirip yarınımızı karartmasına bilmeden destek verirler.

Allah, ticareti helal faizi haram kılarak bu kıyası geçersiz kılar. Faizle borçlanan kiÅŸi kâr etmiÅŸse bu onun çalışmasının ve emeÄŸinin karşılığıdır, dolayısıyla verdiÄŸi faiz onun emeÄŸinden çalınmıştır. EÄŸer zarar etmiÅŸse bu durumda alınan faiz onu batırmıştır.  Bu yüzden faiz, sadakanın karşıtı cehennem sonlu bir terör eylemidir.

CoÄŸrafi komÅŸumuz Yunanistan, faizle borçlanma yüzünden büyük ekonomik krizler yaÅŸamaktadır. Turistlerin kredi kartıyla ödeme yapmasını kabul etmemelerinin nedeni bugün açık olan bankanın yarın kapanacağı korkusudur. 2007 yılında A.B.D. de yaÅŸanan mortgage krizi, sekiz milyon kiÅŸi iÅŸsiz, altı milyon kiÅŸi evsiz kalmasıyla sonuçlandı. UEFA’nın ceza korkusundan geri adım atılmasa tüm futbol kulüpleri ve dolayısıyla süper lig faizden batacak. Bunların yaÅŸandığını unuturcasına her paranın muhakkak bankaya uÄŸramasının saÄŸlandığı, bankalar kapalı olunca piyasaların tatil edildiÄŸi, bankacılık sisteminin saÄŸlamlığı nedeniyle hamd edildiÄŸi vahÅŸi finansal kapitalizmin hepimizi esir alması kimsenin umurunda deÄŸil. Herkes aydınlık yarınlar yalanlarıyla kandırılmaktan son derece memnun…

İş yapmak isteyen insanları borçlandırıp ellerindekilere el koyan veya insanların alamayacakları şeyleri kredi ile aldırıp tüketimi arttırarak kendilerine ömür boyu köle eden bu faizci teröristlerin yaptıklarıyla birçok insanın hayatlarını ve geleceklerini cehenneme dönüyor. Bundan dolayı akıbetleri çıkılmamak üzere cehennemde yanmak olacaktır. Faizci teröristlere yardım ve yataklık eden, medya, üniversitelere, reklâm sektörü, ilahiyatçılar, kandırılmış iktidar sahipleri ve helal olan ticareti veya üretimi terk edip bunlara destek verenleri, dünya hayatının cehenneme çevrilmesine katkılarından zorlu bir gelecek beklemektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.