Sosyal Medya

Makale

Sürgün

''Sevgili
Ey sevgili
En sevgili
Uzatma dünya sürgünümü benim! (S.KARAKOÇ)'un dediÄŸi sürgün deÄŸil bu. Toplumsal deÄŸiÅŸim yada devrim hareketlerinin liderlerinin cezalandırılıp gönderildiÄŸi uzak ülkelere sürgün anlamında deÄŸil bu sürgün, ülkeyi, sınırları, toprakları içermiyor bu.
Bu sürgün en trajik, en acılı, en hüzünlü sürgün. Ä°nsanın kendi içine,içimize,iç ünitelerimize doÄŸru sürgünüdür. İç bükey, içe kıvrılmış, kıvrılmak zorunda bırakılmış, zorla baskıyla tehditle terörle ÅŸantajla ve de modernleÅŸen Müslümanların kendi isteÄŸiyle, nefsiyle... Kalplerin rehavete kapılması, dünyevileÅŸme sürecinde parçalanan ruhlar, içe sürgün yemiÅŸ ve aksiyoner olma halini kaybetmiÅŸtir. İçe sürgünler neticesinde düşünsel ve ahlaki kararlılık, yerini mazeretler rezilliÄŸine bırakmıştır. Bu sürgünler sonrasında bu günkü hayat tarzı içerisinde razı olabileceÄŸimiz, onaylayacağımız bir tek olgu yok. Ä°lahi mesaj karşıtı ÅŸeyler normal hale gelmiÅŸ durumda. Ä°nsanlar duyarsızlaÅŸmış, olaylar karşısında sessizlik zırhına bürünmüştür. Ä°nancımızı yaÅŸamak uÄŸruna verilen mücadeleler anlamsız olarak addedilmeye baÅŸlandı. Zifiri karanlık bir dünyada kimliÄŸimizle, onurumuzla, ÅŸahsiyetimizle var olma hakkımız gasp edilmiÅŸ durumda. Ä°slam'ı ProtestanlaÅŸtırma operasyonu neticesinde dini vicdanlara hapsetme projesi gerçekleÅŸtirilmekte.
Ä°nsanlar içe doÄŸru bir sürgün yaşıyor, yaÅŸatılıyor. Vakarlı kiÅŸiler, arı duru söylemler, hakikat karşıtı  söylemlere muhalif duruÅŸlar istenilen düzeyde sergilenmiyor. Ufkunu açan  gönlünü geniÅŸleten insanlarımız kuÅŸatma altında. Müslümanlar kendi deÄŸerleriyle Post-modern deÄŸerler arasında sıkışmış durumda. Kendi içine hızla sürülen Müslümanlar dimdik duran, dümdüz yürüyen ÅŸahsiyetli Müminlere çelme takıyor,çamur atıyor yada yola yatıyor. Kafaları karışık düşünce netliÄŸine kavuÅŸmamış bu ÅŸahıslar müthiÅŸ bir yanılsama  içine  düşürülüyorlar. Ä°slam'ın özünü Kur'an'da kavrayamamış Müslümanlar,modern pagan  kültürün himayesi altında varlıklarını sürdürmeye modern kurumların üzerlerindeki psikolojik  baskı neticesinde kompleks bir yapıya  bürünmeye doÄŸru hızla koÅŸuyorlar. Allaha  gereÄŸi gibi  yönelmeyen Müslümanlara sonsuz lütuf ve bağışlar vaat edilmemektedir. Bu bağışlardan  mahrum kalan çağın inanmışları modern dünyanın bunalımlarına ve zorbalıklarına kafa  tutacak güçte olamazlar. İçine sürülen Müslüman dışta kaybetmeye, dışta sessiz kalmaya mahkumdur. Uzun yolculuÄŸa çıkamaz, sonuna kadar  tevhidi bilinçlenmede ısrar edemez. İçe  sürülen Müslüman rızk telaşına düşer, zengin olma hırsına kapılır, hak ile batılı ayırt edici Furkan bir kalbe sahip olamaz. Her türlü zulme raÄŸmen sarsılmaz bir imana sahip olamaz. SaÄŸlam bir arkadaÅŸ, yoldaÅŸ olamaz.
İçe sürgüne razı olmuÅŸ Müslüman mahrum ve sefil halde yaÅŸamaya mahkum edilmiÅŸtir. Bu hayat tarzları içinde  bünyelerindeki cahili sızma ve sapmaları teÅŸhis ve ifÅŸa yeteneÄŸinden mahrumdurlar.
İçe sürgün yemiÅŸ Müslüman da Ä°slam'a teslim olma ÅŸuuru gitmiÅŸ.Ä°slam'ı  teslim alma düşüncesi yerleÅŸmiÅŸtir. Artık o yaÅŸadığı ortamın dinini kendine düstur edinmiÅŸtir yani yaÅŸadığı  gibi iman etmeye baÅŸlamıştır, hayatın edilgen bir nesnesidir artık o.
İçe sürgün yemiÅŸ Müslüman Allah'tan uzaklaÅŸmaya baÅŸlamıştır, uzaklaÅŸtıkça da korkak bir tavÅŸan gibi koÅŸmaya baÅŸlamıştır, kaçtıkça da korkmaya... her ÅŸeyden kaçmaya, ilkeli onurlu  müminlerden uzaklaÅŸmaya, onları arayıp sormamaya,tüm diyalogu koparmaya baÅŸlamıştır. İçe sürgün yemiÅŸ bu tiplerde direnen bir ruh, direnen bir bilinç, direnen bir yürek, direnen bir siyaset olmaz, bu mümkün deÄŸildir.
Velhasıl bu tipler inancının yüzünü aÄŸartmaz, hakikatte olmanın bedellerini ödeyemez. Ä°man fukarası, huÅŸu fukarası,ihlas fukarası olan bu insanların yürekleri hızla çölleÅŸiyor, buharlaşıyor, yok oluyor. Yeryüzü hızla cehenneme doÄŸru kayıyor. Onuru, ÅŸerefi, izzeti, namusu, dini, özgürlüğü pazarlanan buna sessiz kalan neme lazım diyen iç sürgünü yiyen  insanlarla aynı siperlerde direnmek beyhudedir. Bunlar kendi kendilerine zulüm etmeye devam ediyorlar. Bu tipler zifiri bir karanlık içindeler bunu keÅŸke bir bilseler. ''Ah keÅŸke bende peygamberlerle beraber olanlara bir yol tutsaydım''demeden önce piÅŸmanlıkların fayda  vermeyeceÄŸi gün gelmeden önce vahyin inÅŸa ettiÄŸi bir adam olma yolunda yeniden iman etseler ve söz verseler, imanlarını ispat etme noktasında ciddiyeti keÅŸke kavrasalar.
Neyse aziz dostum biz işimize bakalım, DİRENİRSEM ÖLMEM DİYEN ŞEREFLİ MÜMİNLERLE yolumuza devam edelim.
Vesselam.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.