Sosyal Medya

Coğrafyamız

Abbas: Gazze taahhütleri yerine getirilsin

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'ndaki taahhütlerin yerine getirilmesini istedi



Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, Gazze'nin Yeniden Ä°marı Konferansı'ndaki taahhütlerin yerine getirilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre Abbas, Ramallah'taki Filistin yönetim merkezinde Norveç DışiÅŸleri Bakanı Borge Brende ile bir araya gelerek, Ä°srail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin acılarının dinmesi için Gazze'nin Yeniden Ä°marı Konferansı'nda yapılan destek taahhütlerinin yerine getirilmesini istedi.

Haberde, Abbas'ın ayrıca Brende ile siyasi geliÅŸmeleri paylaÅŸtı. Ä°srail'in 7 Temmuz 2014'te baÅŸlayan ve 51 gün süren saldırılarında Gazze'de 2 binden fazla insan hayatını kaybetmiÅŸ, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina da hasar görmüÅŸtü. Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de 12 Ekim 2014'te düzenlenen "Gazze'nin Yeniden Ä°marı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunmuÅŸtu.

Gazzeliler söz konusu imarın bir an önce baÅŸlaması talebinde bulunuyor, bu çerçevede zaman zaman gösteriler düzenliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.