Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan Erdoğan'a kınama eleştirisi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP teşkilat binalarındaki patlamaları kınamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi: Tarafsız cumhurbaşkanı olayı kınamış, geçmiş olsun demiş değil. Onun arzuladığı şey buydu.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, partisinin Adıyaman mitinginde konuÅŸtu. DemirtaÅŸ, konuÅŸmasının çoÄŸunluÄŸunda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı eleÅŸtirdi.

Dün Adana ve Mersin’deki HDP binalarındaki patlamaların kendilerine yönelik bir provokasyon olduÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ, ErdoÄŸan’ın henüz kınamada bulunmadığını söyledi:

“Ellerindeki bütün baskı imkânlarını sonuna kadar kullanıyorlar Dün Adana ve Mersin’de parti teÅŸkilatlarımız bombalandı. Adaylarımız o saatte toplansaydı, pek çok milletvekili adayımızı ve yöneticimiz yaÅŸamını yitirebilirdi. Olayın üzerinde 24 saat geçti. Tarafsız cumhurbaÅŸkanı olayı kınamış, geçmiÅŸ olsun demiÅŸ deÄŸil. Onun arzuladığı ÅŸey buydu; HDP için ÅŸiddet ve çatışma algısı yaratmaktır. Demek ki sen HDP’lilerin cumhurbaÅŸkanı deÄŸilsin. Biz böyle bir cumhurbaÅŸkanını görmek istemiyoruz. BaÅŸkan da yaptırmayacağız. Ne baÅŸkanlık görebilirsin, baÅŸkanlık sistemi kurabilirsin.

Hiç kimse aramızı bozamayacak. Åžimdiye kadarki provokasyonların nedeni, Türk-Kürt çatışması çıkartmaktı. AÄŸrı’da, Adana’da, Mersin’de ve neredeyse Türkiye’nin tamamındaki parti teÅŸkilatlarımıza yaptıkları saldırıların nedeni buydu.”

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü saldırıyı kınamıştı

CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi Ä°brahim Kalın, dün saldırının ardından CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında saldırıyı kınamıştı. Kalın, "Adana HDP Ä°l BaÅŸkanlığı ve Mersin'de ilçe baÅŸkanlığına yapılan saldırıları en ÅŸiddetli ÅŸekilde kınıyoruz. Türkiye'de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır" demiÅŸti. Ancak ErdoÄŸan'dan saldırıyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

‘Kobani düÅŸmedi ama AKP düÅŸecek’

DemirtaÅŸ, ErdoÄŸan’ın ‘Kobani düÅŸtü düÅŸecek’ demesini hatırlattı. “Kobani düÅŸmedi ama AKP düÅŸtü düÅŸecek. BeslediÄŸiniz o tecavüz ordusu, IŞİD barbarları Kobani’de periÅŸan oldu. Seninkiler orada düÅŸtü, inÅŸallah burada da sen düÅŸeceksin” dedi.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ, ErdoÄŸan’ın devlet imkânlarıyla Türkiye’nin farklı kentlerinde konuÅŸma yapmasını eleÅŸtirdi:

“Devletin sizin paralarınızla seçim kampanyası yürütülmesi baÅŸlı başına suç ve günahtır. En fazla bunu yapan ‘tarafsız’ cumhurbaÅŸkanıdır. Meydanlara çık ki, Türkiye yalancı görsün. Kendi paranla meydanlara çık ama bizim paramızla çıkma. CumhurbaÅŸkanı olman, anayasayı tanımama yetkisi vermez. Suç iÅŸliyor, kul hakkı yiyorsun. Bütçe parlamentoya geldiÄŸinde bunun hesabını soracağız.”

‘Müslüman’a kâfir diyen dinden çıkar mı, çıkmaz mı?’

DemirtaÅŸ, ErdoÄŸan’ı eleÅŸtirirken Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez’e alınan makam aracı hakkındaki tartışmalara da deÄŸindi:

“Ä°nancımızı, imanımızı, dinimizi meydanlarda yuhalatanlara cevap verilmesi lazım. Bu ülkede herkesin inancı kendinedir. Ben de elhamdülillah Müslüman evladıyım. Bizim için ‘Bu kâfire, ZerdüÅŸt’e ders verecek misiniz?’ dediler. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı, artık Mercedes’in de var, hidayete ermiÅŸsindir: Bir Müslüman’a kâfir diyen dinden çıkar mı, çıkmaz mı? Kuran-ı Kerim siyasete malzeme olsun diye indirilmedi. Kuran-ı Kerim’e elinde sallayıp kürsüye fırlatmak nedir, 7 Haziran’da göreceksin. Öbür dünyadaki cezanı Allah bilir.

Para sayma makinalarının, ayakkabı kutularının tartışmasını bile kendinize zul göreceksiniz, diÄŸer yanda dini siyasete malzeme edeceksiniz. Allah’tan baÅŸkasının önünde eÄŸilmeyenlerin gerekli dersi vermesi gerekiyor.”

 ‘DavutoÄŸlu da HDP’ye oy verecek’                                                 

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı, AK Parti lideri DavutoÄŸlu’nun da kendilerine oy vereceÄŸini iddia etti:

“Her gün onun öfkeli suratını görmekten bıkmış olanlar, gelin 7 Haziran’da HDP’ye oy verin, gerisini bize bırakın. Ä°nanıyorum ki, DavutoÄŸlu’nu da ikna edeceÄŸim, HDP’ye oy verecek. Åžimdi bize kulak vere vere kararsız oldu. 20 günde HDP’li yapacağız onu. Diyorum ki, baÅŸbakan olma ihtimalin yok. Ağız tadıyla iki gün baÅŸbakanlık yaptırmadı. HDP’nin barajı aÅŸması dışında baÅŸbakanlık ÅŸansın yok. Gel, HDP’ye oy ver, bu zulümden sen de kurtul!”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.