Sosyal Medya

Güncel

Mersin Valisi'nden saldırı açıklaması

Mersin Valisi, HDP İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırıyla ilgili ellerinde geniş bilgiler olduğunu ancak faillerin yakalanması için bu bilgileri açıklamayacaklarını söyledi.



Mersin Valisi Özdemir Çakacak, HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binasına yapılan bombalı saldırıyla ilgili ellerinde geniÅŸ bilgiler olduÄŸunu ancak faillerin yakalanması için bu bilgileri ÅŸu aÅŸamada açıklamayacaklarını söyledi. Çakacak, "Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduÄŸu için ayrıntı vermek doÄŸru deÄŸil. En kısa zamanda olayın faillerinin ortaya çıkarılacağını düÅŸünüyoruz" dedi.

Gençlik YürüyüÅŸü'ne katılan ve burada konuyla ilgili açıklama yapan Vali, bombanın çiçekle parti binasına götürüldüÄŸünü doÄŸruladı ve ÅŸunları söyledi:

"Bir takım bilgiler var elimizde ama daha da netleÅŸtikten sonra açıklamanın uygun olacağını düÅŸünüyoruz. Görevlilerden alınan bilgiye göre bir çiçek var, çiçek getirilmiÅŸ. Çiçek balkona konulmuÅŸ ve patlama balkonda meydana geliyor. Daha geniÅŸ bilgiler var ama daha fazla açıklama yapmayayım. Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduÄŸu için ayrıntı vermek doÄŸru deÄŸil. En kısa zamanda olayın faillerinin ortaya çıkarılacağını düÅŸünüyoruz. Konunun üzerinde ciddiyetle duruluyor."

Bombalı saldırının demokrasiye yapılmış bir saldırı olduÄŸunu kaydeden Vali Çakacak, ÅŸöyle devam etti:

"Hem il binasında hem de iÅŸ hanının çeÅŸitli yerlerinde hasarlar meydana geldi. Olay yeri inceleme, bomba uzmanları, terörle mücadele, istihbarat birimleri, ilgili tüm birimler üzerinde çalışıyor.  Türkiye önemli bir seçim ortamı içerisindedir. Bu tür olaylar, bir partiye yapılmış olsa dahi tüm partilere yapılmış gibi hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısı ile demokrasimize yapılmış addedilir."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.