Sosyal Medya

Dünya

'İsrail sistematik olarak 110 bin kişiyi evsiz bıraktı'

Amerikalı akademisyen Norman Finkelstein, 'İsrail sistematik olarak kasten, neşe içinde 8 bin evi yok etti, 110 bin kişiyi evsiz bıraktı'' dedi.



Sınır Tanımayan Gençlik DerneÄŸinin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) desteÄŸiyle hayata geçirdiÄŸi, "Dünyayı KeÅŸfe Çıkıyoruz" projesi kapsamında Vefa Sosyal GeliÅŸim Merkezi'nde düzenlenen "Kurgu ve Gerçek Arasında Filistin-Ä°srail Sorunu" baÅŸlıklı konferans düzenlendi.

Türk ve yabancı öÄŸrencilere hitap eden Finkelstein, Filistin ile Ä°srail arasındaki soruna ve Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.Finkelstein, Ä°srail'in Gazze'ye 8 Temmuz 2014'te baÅŸlayan saldırılarını hatırlatarak, konunun, saldırıların devam ettiÄŸi 51 gün süresince çok sayıda ABD yetkilisine defalarca sorulduÄŸunu, ABD BaÅŸkanı Obama'nın dahi Ä°srail'in saldırılarını "nefsi müdafaa yani kendilerini savunmaları" olarak nitelendirdiÄŸini söyledi.

Amerikalı akademisyen Prof. Dr. Norman Finkelstein, "Ä°srail sistematik olarak kasten, neÅŸe içinde 8 bin evi yok etti, 110 bin kiÅŸiyi evsiz bıraktı. Masum insanların evlerini havaya uçurarak mı nefsi müdafaa yapıyorsunuz. Bu savunma mı, yoksa vandal barbar bir ordunun MoÄŸollar gibi, masum insanlara saldırması mı" dedi.

"Sisi'nin ilk işi Refah Sınır Kapısı'nı kapatmak oldu"

Finkelstein, Sisi baÅŸkanlığındaki yeni hükümetin ilk iÅŸ olarak Refah Sınır Kapısı'nı kapattığını, hiçbir malzemenin giremediÄŸi Gazze'de roket yapmanın imkansız olduÄŸunu, Ä°srail'in tünellerin varlığını istememesinin baÅŸka nedenleri bulunduÄŸunu belirterek, Mısır ile Gazze arasında bine yakın tünel açıldığını ancak Sisi yönetiminin hendek kazıp, su altında bırakarak, çok sayıda tüneli imha ettiÄŸini anlattı.

Ä°srail'in amacının farklı olduÄŸunu belirten Finkelstein, "Sisi, tünelleri suyla doldurarak su basmasını saÄŸlayabiliyorsa bütün bu deha ve teknolojisiyle Ä°srail neden bunu yapamıyor? Ä°srail'in Filistinlilerin evlerini yıkmak için kullandığı D9 buldozerleri ve teknolojisi bir hendek kazamıyor mu? Ä°srail'in yok etmek istediÄŸi sınırı geçenler deÄŸil Gazze'nin içindeki tüneller. Ä°srail, 2014'te Gazze'ye girdiÄŸinde sorun tünellerdi, havadan yok edemiyorlardı ve bu nedenle 67Ä°srail askeri öldürüldü" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YTB BaÅŸkanı Kudret Bülbül ise bu tür programları fazlasıyla anlamlı bularak, desteklediklerini, yabancı öÄŸrencilerin çeÅŸitli vesilelerle Türkiye ile kalıcı ve sürdürülebilir iliÅŸkiler kurmasını arzu ettiklerini söyledi. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.