Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Zannedersiniz ellerinde iman ölçer var

HDP lideri Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi; "Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var, herkesin imanını ölçüyor. Kusura bakmasınlar ama Allah'tan başka kimseye hesap vermek zorunda değiliz" dedi. Miting sırasında ve sonrasında bir grupla HDP'liler arasında gerilim yaşandı.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, partisinin Balıkesir mitinginde konuÅŸtu. Kendi partilerinin ÅŸiddetten beslendiÄŸi iddiasını reddederek seçim çalışmaları baÅŸladığından bu yana 41 seçim bürosu ve ilçe teÅŸkilatının saldırıya uÄŸradığını söyledi.

DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ve AK Parti’nin kendilerine karşı provokasyon düzenlediÄŸini iddia etti:

“Türkiye'nin her yerinde yaÅŸanan provokasyonlar AKP'nin örgütlediÄŸi provokasyonlardır. Ä°ktidardan düÅŸmemek için bütün ülkeyi ateÅŸe verecek kadar çılgınlaÅŸmış durumdalar. Onların durdurmanın yolu bizim barajı aÅŸmamızdır. Bu yüzden bütün Türkiye’den destek istiyoruz. Barajı aÅŸacağız, AKP diktasına kesinlikle izin vermeyeceÄŸiz.”

DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın kendilerinin baraj altında kalması için kampanya yürüttüÄŸünü söyledi. “Hiç sıkılmadan 'Devletin parasıyla miting yapıyorum' diyor. Sizin verdiÄŸiniz vergilerle bütçe oluÅŸuyor. Bizzat payımıza düÅŸen kısmını helal etmiyorum. GittiÄŸi her yerde bizi inancımızı, kimliÄŸimizi yuhalatıyor. Bir cumhurbaÅŸkanına yakışır mı Allah aÅŸkına? Ülkeyi kamplaÅŸtırma, kutuplaÅŸtırma siyaseti tam da budur, gerilimi yaratma siyaseti budur” diye konuÅŸtu.

‘Zannedersiniz ki ellerinde iman ölçer var’

HDP lideri, provokasyona teslim olmayacaklarını belirtti. HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan "Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nın kapatılması" vaadinin inançlı Kürtlerin istismarı anlamına geldiÄŸini savunan ErdoÄŸan’ı eleÅŸtirdi:

“Özellikle din tüccarlığı yapanların tezgâhına asla düÅŸmeyin. Kimsenin, kimsenin inancını, imanını sorgulamaya hakkı yok. Ancak Yaradan sorgular. Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var, herkesin imanını ölçüyor. Kusura bakmasınlar ama Allah'tan baÅŸka kimseye hesap vermek zorunda deÄŸiliz. Kıyamet, mahÅŸer gününde ismimizle çağıracaklar. Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar. Sana da bana da soracaklar. O gün geldiÄŸinde bize sorulacak sorular arasında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı yoktur.”

‘Ya özgürlük, ya diktatörlük’

7 Haziran Genel Seçimlerinin çok önemli olduÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ, "Ya özgür, demokratik, eÅŸitlikçi, adil, barış içinde bir yaÅŸam, Türkiye'nin her ilinde hiç kimsenin korkmadan, çekinmeden, kimliÄŸinden, mezhebinden, dininden utanmadan, horlanmadan, çekinmeden yaÅŸayacağı bir ülke; ya da diktatörlük, tek adamlık sultası ve onun baskısı altında inleyen bir ülke tercihinde bulunulacak" dedi.

DemirtaÅŸ, Türkiye’de toplanan verginin yaklaşık yüzde 95’inin maaÅŸla çalışan insanlardan toplandığını söyledi. “Gayrisafi milli hasılasının yüzde 80'ini sizler, alın teriyle çalışanlar üretiyor. CumhurbaÅŸkanı'nın bilmediÄŸi asgari ücret var ya 'bin lira' deyip geçtiÄŸi… 949 lira ile çalışmak zorunda kalan asgari ücretliler, bu ülkenin yüzde 80 varlığını alın terinizle üretiyorsunuz” diye konuÅŸtu.

DemirtaÅŸ, asgari ücretliye bin 800 lira vereceklerini söylediklerinde kendilerine kaynağının sorulduÄŸunu anımsattı:

“Sarayda sultanlar bin liralık altın kaplama bardaktan su içerken, asgari ücretliyi alanlarda asla hakaretlere uÄŸratmayacağız. Sadaka dağıtmıyorsun ki! Hakkını teslim edeceÄŸiz ona. Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, israf olmasın, deÄŸil emekliye bin 800, 3 bin 600 lira verseniz bile ülkenin kaynağı bitmez.

Tarımı da hayvancılığı da bitirmeye devam edecekler. Dışarıda ne kadar iÅŸsiz varsa, içeride çalışanı sömürmek bu kadar kolay oluyor.”

DemirtaÅŸ, protestocuyu korudu

Miting alanı çevresinden bir kadının tepkisi üzerine gerginlik yaÅŸandı. Sakin olma çaÄŸrısında bulunan DemirtaÅŸ, "DüÅŸüncelerini ifade etmek hanımefendinin hakkıdır. Güvenlikçi arkadaÅŸlar, hanımefendiye lütfen nazik davranılsın. Provokasyona gerek yok. CoÅŸkumuzdan, heyecanımızdan asla taviz vermeden, ülkenin barışına, kardeÅŸliÄŸine toz kondurmadan devam edeceÄŸiz" dedi.

Mitingde gerginlik

DemirtaÅŸ'ın konuÅŸması sırasında alana slogan atarak girmek isteyen karşıt görüÅŸlü bir grup, polis ekiplerince engellendi. Bu grup, daha sonra miting bitimiyle dağılan HDP'lilerin üzerine yürümek istedi. Polis, HDP'lilerin üzerine gitmeye çalışan karşıt grubu biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. "Sonsuza kadar memleket" pankartı açan grup, bir süre sonra dağıldı.

HDP Ä°l BaÅŸkanlığına doÄŸru yürüyen baÅŸka bir grup da polis engeline takıldı. Daha sonra BüyükÅŸehir Belediyesi binası önünde toplanan grup, Ä°stiklal Marşı'nı okuduktan sonra bölgeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.