Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas:

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Fas ziyaretinin işgal rejiminin imajını düzeltmeyi ve işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin kapılarını açmayı hedeflediğini söyledi.



Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), iÅŸgal rejimi eski cumhurbaÅŸkanı Åžimon Peres'in Fas ziyaretinin iÅŸgal rejiminin imajını düzeltmeyi ve iÅŸgal rejimiyle iliÅŸkileri normalleÅŸtirmenin kapılarını açmayı hedeflediÄŸini söyledi.
 
Peres'in Fas'ta "Clinton OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Uluslararası GiriÅŸimi"nin açılış toplantısına katılması bekleniyor.
 
Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kiÅŸisel sayfasında dün (26 Nisan Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Peres'in ziyaretinin iÅŸgal rejiminin imajını düzeltmeyi ve iÅŸgal rejimiyle iliÅŸkileri normalleÅŸtirmenin kapılarını tehlikeli bir biçimde açmayı hedeflediÄŸini ifade etti.
 
Peres'in Fas ziyaretinin Filistin halkının, iÅŸgal rejimine öfkeli tüm halkların ve Filistin davasına sempati duyanların duygularını yaraladığını kaydeden Burhum, Fas Kralı'ndan ve hükümetinden ziyaret konusundaki tavırlarını gözden geçirmelerini istedi.
 
Hamas sözcüsü, Fas Kralı'nın ve hükümetinin, Filistin halkının ve iÅŸgal rejimiyle iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesine karşı çıkan tüm halkların beklentilerine uygun doÄŸru bir karar alacaklarına güvendiklerini söyledi.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.