Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan kritik Ermeni Soykırımı açıklaması

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 1915 olaylarına karşın Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi...



Batı'nın 24 Nisan 1915 Ermeni Tehciri olaylarıyla ilgili yaklaşımlarının Türkiye'de tepkiyle karşılanmasının ardından Hamas'tan da bir açıklama geldi. Heniyye Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Filistin davasına destek veren ve bölgede öncü rol oynayan Türkiye halkı ve hükümetinin yanında olduklarını vurgulayan Heniyye, "Bu kışkırtıcı kampanyaya karşı, Türkiye halkı ve hükümetinin yanında olduÄŸumuzu vurgulamak istiyorum. Bize göre bu dalganın amacı Türkiye'yi içeride ve dışarıda zor duruma düÅŸürerek, bölgede oynadığı öncü rolden koparmak ve Filistin konusundaki sabit duruÅŸundan vazgeçirmektir" dedi.

"HEDEF BU GÄ°DÄ°ÅžATI DURDURMAKTIR"
Haniyye 1915 olaylarını deÄŸerlendirirken, "Türkiye içeride ve dışarıda bir çok krizi ve sorunu çözerek, bölgede önemli bir siyasi ve ekonomik güç haline geldi, G20 Zirvesi'nin yakında Türkiye'de yapılacak olması da bu durumun açık göstergesidir. Ä°ÅŸte hedef de bu gidiÅŸatı durdurmaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Heniyye ayrıca tüm Filistin halkının özellikle de Gazzelilerin, Türkiye'nin Filistin davasına verdiÄŸi siyasi, sosyal ve medya desteÄŸini takdir ettiÄŸini sözlerine ekledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.