Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, Bağdadi'nin ölümünü doğruladı iddiası

Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümünü doğruladığı öne sürülen IŞİD komutanlarının, yeni Halife Ebu Ala Al-Afri'ye biat ettiği iddia edildi...



Irak haber ajansı Waradana'ya konuÅŸan Musul'dan bir kaynak, "Örgüt komutanları, birkaç gün önce ABD'nin hava saldırısında yaralanan BaÄŸdadi'nin ölümünü doÄŸruladı. BaÄŸdadi, yaralandıktan sonra götürüldüÄŸü Suriye'nin Rakka kentinde özel doktorun kucağında öldü" diye bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 
IŞİD komutanlarının Musul yakınlarındaki Telafer kentinde Saddam Camisi'nde yeni "Halife"ye biat ettiği belirtildi.

IŞİD'İN YENİ LİDERİ AFRİ
Irak medyası, benzeri görülmemiÅŸ vahÅŸet sergileyen IŞİD militanlarının yeni liderinin Ebu Ala Al-Afri lakabını alan Abdurrahman Mustafa al-Åžeyhlar olduÄŸunu duyurdu.

Telafer doÄŸumlu Afri, fizik öÄŸretmenliÄŸi ve ilahiyat eÄŸitimini almasına raÄŸmen dolmuÅŸ ÅŸoförlüÄŸü yaparak para kazanıyordu. 1990'lı yıllarda, Telafer'in ilk tekfirci ve cihat ideolojisinin öÄŸreticisi oldu. Afri'nin çoÄŸu zaman gizli bazen de açık ÅŸekilde Büyük Pazar Camisi'nde vaaz verdiÄŸi ifade ediliyor.

ABD iÅŸgal ordusunun baskıları yüzünden 2004'te memleketinden kaçan Afri, El-Kaide'ye katıldı. Uluslararası terör örgütünün Irak'taki danışma kurulunun baÅŸkanı olan Afri, selefi gibi Amerikalılar tarafından göz altına alınmıştı ancak belli bir süre sonra serbest bırakılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.