Sosyal Medya

Kültür Sanat

Tarihi camiye müze kılıfı

Yasalarda 'mabetler ibadethane haricinde hiçbir iş için kullanılamaz' deniliyor ama Balıkesir'in tarihi Biberli Cami, göz göre göre 'Kent Arşivi Müzesi'ne çevriliyor.



VAHDET gazetesinden A.BAHADIR ÇALIK'ın haberine göre, Balıkesir Ayvalık’taki tarihi Biberli Cami, ‘Kent ArÅŸivi Müzesi’ yapılmak üzere CHP’li Ayvalık Belediyesi’ne tahsis edildi. Daha önce tütün deposu olarak dahi kullanılan cami, ÅŸimdi de müzeye çevrileceÄŸi günü bekliyor. Ayvalık Belediyesi Åžehir Planlama Bölümü’nde çalışan ve ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, caminin müzeye çevrileceÄŸini söylüyor. Oysa yasalarda ‘mabetler ibadethane haricinde hiçbir iÅŸ için kullanılamaz’ gibi bir hüküm bulunuyor.

‘TÜTÜN DEPOSU’ BÄ°LE OLMUÅž

Ayvalık’ta Kasım PaÅŸa Mahallesi Altınova Caddesi’nde bulunan tarihi mabet. 19. Yüzyılda yapılan Agios Nikalaos isimli kiliseden camiye çevrilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde cami olarak belirtilen mabet bir dönem tütün deposu olarak dahi kullanılmış.

KORUMA KURULU ONAYIYLA

Kanunda açıkça belirtilmesine raÄŸmen maliye, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayıyla restore edilmeyi bekleyen ibadethaneyi, belediyeye ‘Kent ArÅŸivi Müzesi’ yapılması üzere tahsis etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.