Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Milli tankın motoru da yerli olacak

TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, "Türkiye kendi tankını, tank motorunu ve transmisyonunu üretecek" dedi.



Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Åžirketi (TÜMOSAN) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nuri Albayrak, ALTAY tanklarının motor ve transmisyonunun üretilmesine yönelik Güç Grubu GeliÅŸtirilmesi Projesi'ne iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

'TANK MOTORU DA YERLÄ° OLACAK'

Projeyle, Türkiye'de üretilen ALTAY tanklarının motor ve transmisyonunun 5 yıllık dönem sonunda yerli olarak kullanıma sunulacağını dile getiren Albayrak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Böylece Türkiye kendi tankını, tank motorunu ve transmisyonunu üretmiÅŸ olacak. Milli Savunma Bakanlığının istekleri doÄŸrultusunda tank motoru ve transmisyonu üreteceÄŸiz. Ä°lk yıl için yaklaşık 30 tank motoru ve ÅŸanzuman üretimi öngörülüyor. Daha sonraki yıllar için bu sayı yükseltilecek.

Ä°hale süreci yaklaşık 3-4 yıldır devam ediyordu. Bu süreç sonunda (TÜMOSAN) fabrikasına bu tank motorunu ve transmisyonunu yapmak nasip oldu. Bizim için büyük bir gurur vesilesi olacak."

'YURT DIÅžINA DA SATILABÄ°LECEK'

Yerli savunma sanayii ürünlerinin ihracatının da gündeme geleceÄŸini ifade eden Albayrak, "Tanklar ve üretilecek aksamlar yurt dışına da satılabilecek. Bu karar Milli Savunma Bakanlığının uhdesinde olacak. Dışarıdan gelen talep doÄŸrultusunda bizden de üretim istenirse üretimde bulunup bu sürece katkıda bulunacağız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.