Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Darbe lideri burada olmalıydı'

Mısır’da darbe rejiminin devirdiği Muhammed Mursi, casusluk iddiasıyla yargılandığı davada, “Ben değil 3 Temmuz darbesinin lideri bu parmaklıkların arkasında olmalıydı” dedi.



Casusluk davasının yeni duruÅŸmasında mahkemeye çıkan Mursi mahkemeyi tanımadığını ve ülkenin meÅŸru cumhurbaÅŸkanının halen kendisi olduÄŸunu söyledi.

Mursi ile mahkeme hakimi arasında ÅŸu konuÅŸmalar geçti:

Hakim: BaÅŸsavcılığın size yönelttiÄŸi suçlamaları duydunuz mu?

Mursi: Öncelikle selamünaleyküm ve rahmatullahi ve berekatühü.

Hakim: Mahkeme kimseyi selamlamaz. Soruma cevap verin.

Mursi : Ben salonun müdürünü selamlıyordum. Sorunuzu cevaplayacağım iÅŸte.

Öncelikle ben bu oturumla ilgili hiçbir ÅŸekilde bilgilendirilmedim. Ne sözel ne de baÅŸka bir ÅŸekilde. Ben buraya her zamanki gibi zorla getirildim. Bu davanın mahiyeti veya tarihi resmi yollarla ne sözel ne de yazılı bir ÅŸekilde tebliÄŸ edildi.

Ä°kincisi, mahkemeye saygıma raÄŸmen bu yargılamayı reddediyorum. Bana karşı yetkisizliÄŸinden dolayı. Çünkü ben cumhurbaÅŸkanıyım. Anayasaya göre siz beni yargılayamazsınız. Ben de kendimce bir mahkemede deÄŸilim. Üçüncüsü, bu saydıklarıma binaen,özel savunmanamenin hazırlanması ve iletilmesini görüÅŸmek için savunma heyeti ile bir araya gelmeyi talep ediyorum.

Mahkemeyi reddetmeye karar verdikten sonra, duyduÄŸum bu sözlerin benim için hiçbir önemi yoktur. Ben suçlamaları reddediyorum. Bana karşı yetkisizliÄŸinden dolayı bu mahkemeyi reddediyorum. Ve bu yargılama sürecini reddediyorum. TeÅŸekkürler.

Hakim: Mahkeme yaptığın savunmaya cevap verebilir. Ancak sana yönelik yapılan suçlamalar...

Mursi: Ben soruyu cevaplamıştım. Ben söylenen her ÅŸeyi reddediyorum. Süreci reddediyorum, söylenenleri reddediyorum ve bu mahkemeyi reddediyorum ve bu ironide olan biten her ÅŸeyi reddediyorum. Ben cumhuriyetin meÅŸru cumhurbaÅŸkanıyım. Ben deÄŸil 3 Temmuz darbesinin lideri bu parmaklıkların arkasında olmalıydı. Zamanaşımıyla düÅŸecek bir ÅŸey deÄŸil. Eninde sonunda yargılanacak.

Hakim: Senin durumunu göz önünde bulundurarak, bir daha yargıca hitap etme kurallarının dışına çıkmaman kaydıyla söylediklerinden dolayı mahkeme sana dava açmayacak, otur.

3 Temmuz darbesiyle görevinden uzaklaÅŸtırılan Muhammed Mursi, hakkında açılan dört farklı davadan yargılanıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.