Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin Emniyet Sözcüsü o İddiaları Yalanladı

Filistin Emniyet Sözcüsü Dumeyri, 'Batı Şeria'da IŞİD hücresi bulunduğu iddiaları asılsızdır' dedi.



Batı Åžeria'daki Filistin Emniyet Sözcüsü Adnan ed-Dumeyri, Ramallah'ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°srail medyasında yer alan IŞİD'le ilgili iddiaların asılsız olduÄŸunu vurguladı.

" IŞİD hücresine mensup oldukları iddiasıyla Filistinlilerin gözaltına alınması" haberlerine iliÅŸkin Dumeyri, "Sosyal paylaşım siteleri aracılığıylaIŞİD ideolojisini yaymaya çalışan bir takım kiÅŸilerle aileleri ve yakınları aracılığıyla temasa geçilerek sorun çözüldü. Batı Åžeria'da herhangi bir IŞİD unsuru olmadığını ısrarla vurguluyoruz. IŞİD Filistin'de bir ortam bulamamıştır" dedi.

GüvenliÄŸi hedef alan her türlü giriÅŸimin karşısında duracaklarını belirten Dumeyri, ÅŸöyle devam etti:

"Kaos üretmek isteyenlere bunu baÅŸaramayacaksınız diyoruz. Filistin yönetimini bitirmek ve Mahmud Abbas'tan kurtulmak için kaostan faydalanmaya çalışan 3 taraf var. Bunlar Ä°srail, Hamas ve Muhammed Dahlan. Ä°srail, Yahudi yerleÅŸim birimleri, günlük ihlaller, Filistinlilerin vergi gelirlerinin dondurulması, Hamas ise direniÅŸ bahanesiyle kaos yaratmaya çalışıyor. Aynı ÅŸekilde Dahlan da..."

Dumeyri, Filistin polisinin siyasi gerekçelerle Hamas mensuplarını gözaltına aldığı iddialarının da doÄŸru olmadığını savunarak, "Halihazırda tutuklu bulunan 80 kiÅŸi, ruhsatsız silah taşıma, kara para aklama ve provokatif eylemleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. Tamamı mahkemelere sevk edildi" ifadelerini kullandı. 

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.