Sosyal Medya

Dünya

Kopenhag'da silahlı saldırı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, İslam ve ifade özgürlüğü konularının tartışıldığı toplantıya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir sivil öldü, birden fazla polis yaralandı.



Kopenhag'da İslam ve ifade özgürlüğü konularını tartışmak üzere yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerin toplandığı bir kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı doğrulayan Danimarka polisi, saldırganların araçla kaçtığını aktardı.

Reuters haber ajansı, bir sivilin öldüğünü ve üç polisin yaralandığını söyledi. AFP ajansı bir polisin yaralandığını aktardı.

"Sanat, dine hakaret ve ifade özgürlüğü" başlıklı halka açık toplantının katılımcılarından İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007’de Hazreti Muhammed’in karikatürünü çizdiği için tepki çekmişti. O tarihten beri polis güvenliğinde tutulan Vilks’in katılımının, saldırıyla ilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 

 
Ölüm tehditleri alan İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007'den bu yana polis korumasında. [Fotoğraf: Reuters]

 

Toplantıya katılan Danimarka’nın Fransız Büyükelçisi François Zimeray, Twitter hesabı üzerinden yaralanmadığını açıkladı. Zimeray, "İçeriye yaklaşık 50 el ateş edildiğini duydum. Polis, 200'e yakın mermi bulunduğunu söylüyor" dedi.

Büyükelçi, "Mermiler kapıdan ve camdan içeri girmeye başlayınca herkes kendisini yere attı. Odadan kaçmayı başarabildik ama dışarısı tehlikeli olduğu için halen içerideyiz" dedi.

Toplantının katılımcılarından FEMEN grubu aktivisti Inna Shevchenko,Twitter hesabından saldırıyı anlattı. Saldırganları görmediğini söyleyen Shevchenko, katılımcıların polis merkezine getirildiğini söyledi.

Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius saldırıyı kınayarak, "Ülkesinin teröre karşı mücadelede Danimarkalıların yanında olduğunu" söyledi.

Kaynak: Reuters, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM