Sosyal Medya

Dünya

Alexis Tsipras: AMB ve IMF'ye borcumuzu ödeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Tsipras, AMB ve IMF'ye borçlarını geri ödeyeceklerini ve AB ile yakın zamanda anlaşmaya varacaklarını belirtti. Facebook Twitter Linkedin Google



Yunanistan BaÅŸbakanı Alexis Tsipras, kredi veren kurumlarla iliÅŸkileri düzeltmeyi hedefliyor. Tsipras'ın kurtarma planı anlaÅŸmalarını sonlandırmayı vaat etmesi, tahvil ve hisse senetlerinde bir hafta boyunca satış dalgasına sebep olmuÅŸtu.

IMF BORÇLARINI GERÄ° ÖDEYECEK

Tsipras, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, Yunanistan'ın Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borçlarını geri ödeyeceÄŸinive ülkenin mali kurtarma paketinin çoÄŸunu finanse eden Euro Bölgesi ülkeleri ile yakında anlaÅŸacağını bildirdi.

YUNANÄ°STAN VE AVRUPA Ä°ÇÄ°N YARARLI

Avrupalı ortakları ile müzakerelerin yeni baÅŸladığını söyleyen Tsipras, ''Bakış açısında farklılıklar olmasına raÄŸmen, Yunanistan ve Avrupa'nın bütünü için yararlı olacak bir anlaÅŸmaya yakında ulaÅŸacağımıza kesinlikle inanıyorum'' dedi.

SEÇÄ°M ÖNCESÄ° VERDİĞİ VAATLER

Alexis Tsipras'ın seçim öncesi verdiÄŸi vaatleri arasında; yoksulluk sınırı altında yaÅŸayanlara elektrik ve ısınma hizmetini ücretsiz verilmesi, zenginlerden alınan vergilerin geri getirilmesi, ihtiyacı olanlara gıda ve kira yardımı yapılması, vatandaÅŸların ödenemeyecek boyuttaki banka borçlarının silinmesinin yanı sıra emekli maaÅŸları ve asgari ücrete zam vardı.

Parti, AB’den Yunanistan’ın 320 milyar euro olan borcunun yarısının silinmesini,geri kalanı için de ÅŸartlar elverdikçe ödeme yapmayı isteyeceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.