Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi tam 1,3 milyar dolar ayırdı

Darbeyle başa gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, 'terörle mücadele' ve kalkınma için 1,3 milyar dolar ayırdığı bildirildi.



Ordu için düzenlenen eÄŸitim seminerinde konuÅŸan Sisi, 'terörle mücadele' ve kalkınma için 1,3 milyar dolar ayrılmasına iliÅŸkin kararnameyi açıkladı.

SuveyÅŸ kanalının doÄŸusundaki kuvvetlerin başına Tümgeneral Usame Asker'in getirildiÄŸine iÅŸaret eden Sisi, Mısır'ın bu kıymetli bölgesinde kalkınmanın, emniyet ve istikrarı korumanın maliyetli olduÄŸunu belirtti.

Ordunun terörle savaÅŸacağını ve yıkılan yerleri tekrar imar edeceklerini söyleyen Sisi, Mısır Ä°çiÅŸleri Bakanı TuÄŸgeneral Muhammed Ä°brahim'e Mısır halkının haklarına riayet edilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Kahire'deki Acil Ä°ÅŸler Mahkemesi, Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'nın, "Sina'daki silahlı çatışmalarda parmağı olduÄŸu ve Mısır-Gazze sınırında bulunan tünelleri kullandığı" iddiasıyla dün "terör örgütleri listesine" alınmasına hükmetmiÅŸti.

Mısır ordusu, ülkenin kuzeydoÄŸusundaki Sina bölgesinde baÅŸta Kuzey Sina olmak üzere çeÅŸitli kentlerde "terör örgütü" ÅŸeklinde nitelendirdiÄŸi gruplara yönelik Eylül 2013'ten bu yana operasyon düzenliyor.

Sina Yarımadası'nda bulunan AriÅŸ kentinde, 29 Ocak'ta güvenlik noktalarına düzenlenen bombalı saldırılarda 30 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, saldırıların sorumluluÄŸunu, "terör örgütü IŞİD'e biat ederek" Sina Vilayeti adını alan Ensar Beyt el-Makdis örgütü üstlenmiÅŸti. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.