Sosyal Medya

Güncel

Cizre'de hendekler kapatılıyor

Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması tarafından 6-7 Ekim Kobani eylemleri sırasında yollara kazılan hendekler, Sur mahallesinde kapatılmaya başlandı.



Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Komalen Ciwan tarafından 6-7 Ekim Kobani protestoları sırasında, polis araçlarının girememesi için mahallere kazılan hendekler kapatılıyor. Sur mahallesinde baÅŸlayan çalışmalar HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın gözetiminde sürüyor.

Cizre’deki ilk hendekler 6-7 Ekim'deki Kobani protestoları sırasında kazıldı. Son bir ayda dördü çocuk beÅŸ kiÅŸinin ölümü nedeniyle hendeklerin sayısı da arttı.

Ocak ayı başında hendeklerden altısı Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret tarafından kapatılmıştı. Al Jazeera’ye konuÅŸan Ä°mret, tüm hendeklerin ancak kazanların rızasıyla kapanabileceÄŸini düÅŸündüÄŸünü söylemiÅŸti.

Ä°mret, kararı Şırnak Valisi, Cizre Kaymakamı ve HDP milletvekilleri ile yaptıkları istiÅŸareler sonucunda aldıklarını söylemiÅŸti.

Ancak 6 Ocak gecesi Hüda-Par'lılar ile PKK arasında çıkan çatışmada 14 yaşındaki Ümit Kurt'un ölmesinin ardından hendeklerin kapatılması iÅŸlemi durdu.

Olaydan birkaç gün sonra PKK'nın Ä°mralı'daki lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Hatip Dicle, Öcalan'ın gençlik yapılanmasına hendeklerin kapatılması talimatını iletti. KCK üst yönetiminden de aynı yönde çaÄŸrı geldi.

Kazılan hendekler itfaiye ve ambulans ekiplerinin de geçiÅŸini zorlaÅŸtırıyordu. Cizreliler hendeklerin üzerinden atlayarak ya da üzerine kurdukları tahta parçalarıyla karşıya geçmeye çalışıyordu.

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.