Sosyal Medya

Güncel

Gülen Hareketi'nden Pensilvanya'da çekim yasağı

'Özgürlükler ülkesi' şeklinde lanse edilen ABD'de Gülen Hareketi kendine göre 'paralel kurallar' koymuş: Çekim yapmak yasak!




Gülen ve yakın çevresinin ikamet ettiÄŸi malikaneye ev sahipliÄŸi yapan Saylorsburg kasabasında çekim yapan Anadolu Ajansı ekibi, kompleksin giriÅŸ kapısını yol kenarından görüntülediÄŸi sırada tepkiyle karşılaÅŸtı.

Kompleksi içine alan özel mülk alanını belirleyen sınırın dışında çekim yapan AA muhabirleri, o sırada yerleÅŸkeye giren bir arabanın ÅŸoförünün agresif tavırlarına maruz kaldı.

"POLİSE ŞİKAYET ETMEKLE TEHDİT ETTİLER"

Türk olduÄŸu gözlenen ve AA ekibinin Türkçe sorularına Ä°ngilizce cevaplar veren bir ÅŸahıs, söz konusu alanda çekim yapılamayacağını Ä°ngilizce konuÅŸarak iddia etti.

Türk olduÄŸu gözlenen ÅŸahıs, görüntü almaya devam etmeleri durumunda polise ÅŸikayet etmekle tehdit etti.

Åžahıs, yerleÅŸkenin etrafındaki yolda devriye gezdiÄŸi görülen ve Türk olduÄŸu anlaşılan bir ÅŸoföre "Mr. Josef" diye seslendikten sonra, ondan kamu alanı içinde görüntü alan AA muhabirlerine engel olmasını istedi.

YASEMÄ°N AKSOY'U ADRES GÖSTERDÄ°

"Mr. Josef" olarak anılan ve Türk olduÄŸu gözlenen ÅŸahsın, bunun üzerine olay yerinden uzaklaÅŸtığı görüldü. Bir süre sonra kompleksin giriÅŸindeki güvenlik kulübesine giden AA ekibine, kendilerini karşılayan bir görevli, yol kenarında çekim yapmanın serbest olduÄŸunu söyledi.

Kompleksin içinde görüntü almak için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan izin alınması gerektiÄŸini belirten görevli, daha sonra izin için Ortak DeÄŸerler Ä°çin Ä°ttifak (Alliance for Shared Values) isimli organizasyonun iletiÅŸim direktörü Yasemin Aksoy'u adres gösterdi.

Ancak, Gülen'in de içinde yaÅŸadığı kompleks içinde çekim yapma izni almak için irtibata geçilmesi istenen telefon numarasından kimseye ulaşılamadı.

KÜLT Ä°ZLENÄ°MÄ° VERÄ°YOR

Gülen'in Pocono DaÄŸları üzerindeki yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alana yayılan yerleÅŸkesi, dışarıdan görüntülenmeye imkan vermeyen konumuyla dikkati çekiyor.

Kasabanın az sayıdaki iÅŸletmelerinin kümelendiÄŸi alandan da uzak bir konumda bulunan yerleÅŸke, büyük ve sık aÄŸaçlar nedeniyle etraftaki tepelerden de tatmin edici ÅŸekilde görüntülenemiyor.

Kompleksin kasabadan tecrit edilmiÅŸ gizemli yapısına vurgu yapan kasaba sakinleri, arazide mevcut olan yapının bir "kült" izlenimi verdiÄŸini ifade etti.

AA muhabirinin röportaj yaptığı kasaba sakinlerinin büyük çoÄŸunluÄŸunun, 1999'dan beri Saylorsburg'da yaşıyor olmasına raÄŸmen Gülen adını hiç duymamış olduÄŸu görüldü.

Buna raÄŸmen bazı vatandaÅŸlar, yerleÅŸkenin dini bir "kült" merkezi olduÄŸuna dair söylentiler olduÄŸunu belirtirken, bir vatandaÅŸ Gülen'in toplum içine çıkmaması göz önüne alındığında bu türde söylentilerin çıkmasının normal olduÄŸunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.