Sosyal Medya

Dünya

Medeni (!) İngiltere'nin Kenya soykırımı!

Her fırsatta övgüler düzülen Batı medeniyetinin (!) önde gelen ülkelerinden İngiltere, Afrika kıtasında adeta soykırım yapmıştı. Yerli Kenya halkı işgalci İngilizlerin gaspettikleri çiftliklerde yıllarca köle olarak çalıştırıldı.



Ä°ngilizler, 1895 yılından itibaren Güney Afrika’dan Kenya’ya kadar uzanan DoÄŸu Afrika sahillerine ve iç kısımlara beyaz insanları taşıyarak beyaz bir Afrika kurmayı planladılar.

Avustralya ve Amerika kıtasındaki Ä°ngiliz sömürgelerine gidecekleri Afrika’ya yönlendirmek için özel teÅŸvikler verdiler. Hatta Hindistan sömürgesinden buraya yerleÅŸtirmek için Hintliler getirdiler.

Birinci Dünya Savaşı sonrası Ä°ngiltere’ye dönen askerlere Kenya’nın yerli halkının elindeki verimli araziler tahsis edilerek buraya yerleÅŸmeleri saÄŸlandı. Verilen arazilerin tapuları 999 yıllıktı. Getirilen bu Ä°ngilizler Kenya’da Ä°ngiliz aristokrasi sınıfına baÄŸlı olarak yönetildiler. Bu sömürgeleÅŸtirme sonucunda Kenya halkı topraklarının % 75’ini beyazlara terk etmek mecburiyetinde bırakıldı. Yerli halk topraklarından çıkarılarak, burada kurulan beyazlara ait çiftliklerde köle olarak çalıştırıldılar. 

Beyazların Kenya’daki toprak iÅŸgalleri 1936 yılına kadar devam etti. Afrika’daki Ä°ngiliz sömürgeleri içerisinde en fazla Avrupalı nüfusun bulunduÄŸu Kenya’da 1950 yılında 60.000 beyaz göçmenin elinde 43.000 km2 toprak vardı. Toplam nüfusun % 1’ini teÅŸkil eden Avrupalılar ülke genelinde ekilebilir arazilerin % 25’ine sahip olmuÅŸlardı. 

1949 yılında “Mau-Mau” adıyla Ä°ngilizler aleyhine baÅŸlatılan isyan giderek her tarafa yayıldı. Londra ayaklanmayı bastırmak için Kenya'ya askeri birlikler gönderdi, Hiçbir acıma duygusu olmayan Ä°ngilizler kısa süre içinde 15.000 Kenyalıyı gözlerini kırpmadan öldürdüler (Bir kısım araÅŸtırmacılara göre bu sayı iki kattır). Ä°syancılardan 100.000 kiÅŸiyi tutuklayıp hapse attılar.

Büyük mücadelelerden sonra Kenya, 12 Aralık 1963 tarihinde bağımsızlığına kavuÅŸtu.

Ä°ÅŸte size kan, zulüm, gözyaşı vahÅŸet ve katliam üzerine kurulu Batı medeniyeti...

(kanalahaber)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.